zwykła spawarka inwertorowa bez opcji TIG(czy będzie działać
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 4
zwykła spawarka inwertorowa bez opcji TIG(czy będzie działać
Jak w temacie posiadam spawarkę inwertorową MMA Nutool 200A bez TIGa
Czy ta spawarka będzie spawała Tigiem ?
Szukam i nie mogę znaleźć odpowiedzi a nie chce inwestować na darmo.
Zdaje sobie sprawę, że bez HF elektroda po potarciu jest zajechana(trenowałem w pracy wyłączając funkcje HF, miotełka albo miotła po 3-4 zajarzeniach)
Czy uchwyty Tig są uniwersalne, np czy dysze tulejki,łączniki prądowe, korki, łuski pasują z Kemppi do tych SR-9 z allegro ? Mowa o chłodzeniu gazem.
Czy ta spawarka będzie spawała Tigiem ?
Szukam i nie mogę znaleźć odpowiedzi a nie chce inwestować na darmo.
Zdaje sobie sprawę, że bez HF elektroda po potarciu jest zajechana(trenowałem w pracy wyłączając funkcje HF, miotełka albo miotła po 3-4 zajarzeniach)
Czy uchwyty Tig są uniwersalne, np czy dysze tulejki,łączniki prądowe, korki, łuski pasują z Kemppi do tych SR-9 z allegro ? Mowa o chłodzeniu gazem.
Tagi:
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
Będzie działać ale jak nie ma napisane że tig to to na pewno nie wspiera zajarzenia bezdotykowego jak ma napisane lift to pozwala to delikatnie zajarzyć to tyle co do uchwytów jak kupisz części do do sr7 to będzie pasować do sr 7 ale jak do sr26 to do sr26 trzeba patrzeć na oznaczenie porcelanki się różnią między sobą wymiarem.
-
Kolego masło maślaneMarian1234 pisze:Będzie działać ale jak nie ma napisane że tig to to na pewno nie wspiera zajarzenia bezdotykowego jak ma napisane lift to pozwala to delikatnie zajarzyć to tyle co do uchwytów jak kupisz części do do sr7 to będzie pasować do sr 7 ale jak do sr26 to do sr26 trzeba patrzeć na oznaczenie porcelanki się różnią między sobą wymiarem.

Dziś sprawdziłem części pasują zamiennie. Różnica jest tylko w korpusie chłodzonym gazem i cieczą.
@tuxcnc
Czyli nie ma szans na spawanie ?
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
Rożnica jest .
SR 9 i SR 20(chłodzony cieczą) są mniejsze gabarytowo i mają inne gwinty i osprzęt.
Najbardziej popularne są uchwyty SR 26 ; SR 17 ; SR 18(chłodzony cieczą)
http://www.novweld.pl/pol/products/guns/tig - na dole strony jest spis i odnośniki do opisów uchwytów.
SR 9 i SR 20(chłodzony cieczą) są mniejsze gabarytowo i mają inne gwinty i osprzęt.
Najbardziej popularne są uchwyty SR 26 ; SR 17 ; SR 18(chłodzony cieczą)
http://www.novweld.pl/pol/products/guns/tig - na dole strony jest spis i odnośniki do opisów uchwytów.
Pozdrawiam , Michał. 

-
Chyba będę musiał to sam przetestować. Zdaje sobie sprawę, że do porządnego spawania to się nie nadaje ale czasami trzeba w domu połapać jakieś pierdółki i taka lepiarka by się przydała. Nawet do dokładnego ustawiania i pozszczepiania większych elementów była by jak znalazł.
Najbardziej interesuje mnie jak taki wynalazek będzie trzymał łuk.
Najbardziej interesuje mnie jak taki wynalazek będzie trzymał łuk.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1