zuzycie pradu
-
Autor tematu - Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
zuzycie pradu
Witam, prosiłbym o pomoc w zrozumieniu pewnej kwestii, poniewaz to zupelnie nie moja dziedzina.
Mam powiedzmy maszyne, ktora ma moc max 7kW.
Czy jesli maszyna pracuje przez 10 godzin, to jej maxymalne zuzycie pradu to 70kWh ?
Jesli maszyna nie pracuje na maxymalnych parametrach i dużym obciążeniu, to moc spada, czyli zuzycie nie jest 7kW, tylko mniej.
Prosilbym o jakies trafne uwagi.
Mam powiedzmy maszyne, ktora ma moc max 7kW.
Czy jesli maszyna pracuje przez 10 godzin, to jej maxymalne zuzycie pradu to 70kWh ?
Jesli maszyna nie pracuje na maxymalnych parametrach i dużym obciążeniu, to moc spada, czyli zuzycie nie jest 7kW, tylko mniej.
Prosilbym o jakies trafne uwagi.
Kazde parametry sa idealne, czasami tylko narzedzia sa malo wytrzymale 
Kazdy wymiar da sie osiagnac, czasami wystaczy docisnac mocniej urzadzenie pomiarowe

Kazdy wymiar da sie osiagnac, czasami wystaczy docisnac mocniej urzadzenie pomiarowe

Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 4
Obawiam się, że moc użyteczna podawana jest dla silników spalinowych. W elektrycznych często podawane jest napięcie i prąd, z którego wynika moc pobierana z sieci a nie oddawana. Oczywiście silnik elektryczny można w pewnych warunkach przeciążać, zwykle na krótko.margor pisze:Dane na tabliczce znamionowej, określają użyteczną moc nominalną na wale silnika.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1