Właśnie to posłużyło mi za wzorzec, jako że nie do końca znam sie na obliczeniach wytrzymałościowych w zasadzie wszystko robię na "oko", już widzę parę słabych punktów ale myślę że jeszcze sprawa do odratowania.
Projektu jako takiego nie ma

Profile to tak;
pion; to dwa 100x50x3 1,5m, z tyłu są 3 płaskowniki rozłożone na wysokość
nogi; 2x 100x50x3 też 1,5m
ramie; 80x80x3 ok 1,4 od dołu zastrzały z płaskownika 10x80 jednocześnie mocowanie tłoczyska będzie do nich.
W ramie wejdzie jeszcze 70x70x3 (prawdopodobnie wzmocniony wewnętrznie kolejnym małym profilem dopasowanym suwliwie )
Baza na której stoi pion i gniazda do nóg to blacha 5mm spawana z 3 mniejszych, własnie o to sie boje, trochę licha.. ale myślę nad wspawaniem czegoś na "sztorc". ten mój wzor ma większy kawałek gięty, ja nie miałem czym tego zrobić. dodatkowo ma taki mały felc na dole. w tym miejscu chce wstawić coś u siebie.
Nogi będą składane jak w oryginale, podejrzewam że wstawię skręcane zastrzały pion- noga. Nie wiem ile waży mój pierwowzór ale moje wydanie jakieś 60-70kg plus siłownik.
Pierwsza najpilniejsza robota to podniesienie stółu traserskiego 1000x1500... Da rade ?

Wiem że profil 70x70x3 o długości 1200 podparty w jednym końcu stałą podporą, a druga 300 dalej, będzie obciążony na 145% jeśli na przeciwległym końcu bedzie wisiało 800kg.