Napotkałem kilka problemów w trakcie tworzenia projektu żurawia warsztatowego. Koncepcję wykonałem w programie inventor. Wydaję się być dobra

1.Mam do określenia zależności geometryczne, kinematyczne i statyczne dla tego układu podnoszenia. Nie za bardzo wiem jak za to się zabrać i jak miałoby to zostać przedstawione. Dla zależności geometryczny rozumiem że jest to np zależność wysunięcia tłoczyska od kąta pod jakim jest ramię żurawia? a jak reszta? Nie za bardzo wiem do czego mają się pozostałe zależności

2.Drugim problemem jest przeprowadzenie analizy wytrzymałościowej w programie inventor

Czy dodanie wiązania nieruchomego na powierzchniach kół i siły w miejscu zawieszenia obciążenia jest wystarczające ? Czy należałoby dodać jeszcze nacisk na tłok?
3.Z tak przeprowadzonej symulacji wychodzi mi ok.5 mm przemieszczenia? ( obciążenie 1tony 950mm ramię) (Żuraw miałby 4 zakresy 250kg, 500kg 750kg oraz 1 tonę) Są jakieś normy które opisują jakie ugięcie jest dopuszczalne w takich urządzeniach?

Pozdrawiam i z góry dziękuję za wszelką pomoc