Zmywanie Farby Proszkowej Kwasem Z felg ?? Możliwe ?
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 4
Zmywanie Farby Proszkowej Kwasem Z felg ?? Możliwe ?
Witam
Mam pytanie ponieważ mam w domu dużo kwasu solnego i mam pytanie ponieważ kupiłem sobie Felgi Aluminiowe które były malowane proszkowo i chciał bym je oczyścić z Farby proszkowej czy mogę spróbować kwasem solnym ? Czy nie zdefoermuje ich lub coś innego się stanie? ponieważ chciał bym je ponownie pomalować czy jest to możliwe?
Pozdrawiam i dzięki Za radę
Mam pytanie ponieważ mam w domu dużo kwasu solnego i mam pytanie ponieważ kupiłem sobie Felgi Aluminiowe które były malowane proszkowo i chciał bym je oczyścić z Farby proszkowej czy mogę spróbować kwasem solnym ? Czy nie zdefoermuje ich lub coś innego się stanie? ponieważ chciał bym je ponownie pomalować czy jest to możliwe?
Pozdrawiam i dzięki Za radę
-
Re: Zmywanie Farby Proszkowej Kwasem Z felg ?? Możliwe ?
Przecież kwas bedzie ci reagował z aluminium ,a nie z farbą.Pomysł do niczego.Elektroliza też nie zadziała.
Pozostają metody mechaniczne.Nie wiem czy preparaty do usuwania farb działają też na proszkowe.Jeśli dziaĺaja ,to też można użyć.
Pozostają metody mechaniczne.Nie wiem czy preparaty do usuwania farb działają też na proszkowe.Jeśli dziaĺaja ,to też można użyć.
,, Iditi na ch. j" maciąg.
PO to dno -aksjomat. Wszystko ma swoje miejsce - Wyborcza, w każdym kiblu! ***** konfederusków.
PO to dno -aksjomat. Wszystko ma swoje miejsce - Wyborcza, w każdym kiblu! ***** konfederusków.
-
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
Popatrz na to (kilka minut szukania, zapewne jest podobnych zajzajerów więcej) - ale nie mam pojęcia jak jest z dostępnością/zakupem:
https://www.roklin.pl/dobor-technologii ... ch/20.html
https://www.roklin.pl/dobor-technologii ... ch/20.html
Pomogłem? Kliknij, proszę :-)
Kwas zeżre felgi a farba zostanie
Nie raz zmywałem chemią farbę proszkową i nie tylko proszkową...... trzeba dużo czasu i dużo cierpliwości.

Nie raz zmywałem chemią farbę proszkową i nie tylko proszkową...... trzeba dużo czasu i dużo cierpliwości.
-
- Posty w temacie: 2
Preparat remosol z impurexu.
Farba proszkowa łuszczy się jak szalona.
Farba proszkowa łuszczy się jak szalona.
-
- Posty w temacie: 2
Tanie to nie było, ostatni raz używałem ze 3-4 lata temu, także nawet nie pamiętam kwoty.
Jedyny plus, że preparat był skuteczny.
Farba mięknie od tego i robią się takie purchle, które schodzą szpachelką/szczotką drucianą.
Jedyny plus, że preparat był skuteczny.
Farba mięknie od tego i robią się takie purchle, które schodzą szpachelką/szczotką drucianą.