dzień dobry
Czy można zmienić parametr fmax za pomocą kodu?
Już mówię w czym problem. Problem pojawia się jak łącze ze sobą kilka programów i w jednym z nich jest wiercenie. Chciałbym żeby tylko w tym programie fmax był mniejszy, bo nie chcę żeby w cyklu wiercenia "200" maszyna wjeżdżała mi z pełnym impetem do otworu.
itnc 530, mikron vce
Z góry dziękuję za pomoc
zmiana FMAX w programie
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
Re: zmiana FMAX w programie
To nie możesz zmienić FMAX na F500 w programie?
NX CAD, NX CAM, FREZOWANIE 5AX, ELEKTRODRĄŻARKI WGŁĘBNE I DRUTOWE. PEPS, VERICUT. Pomagam w NX przez Team Viewer. Postprocesory NX.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
Aloha
Pozdrawiam.
Mowa jest o cyklu 200 a nie globalnie w całym programie.zibi pisze:To nie możesz zmienić FMAX na F500 w programie?
Opcją jest użycie cyklu 205.KamilBuczak pisze:Chciałbym żeby tylko w tym programie fmax był mniejszy, bo nie chcę żeby w cyklu wiercenia "200" maszyna wjeżdżała mi z pełnym impetem do otworu.
Pozdrawiam.
Live long and prosper.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
Spróbuj M313 przed cyklem wiercenia - to jest programowy kaganiec na szybki posuw. Jak mam włączony, to fmax mam na 10m/min. Wyłącznie to M312. Albo na odwrót: włączenie M312 a wyłączenie M313 - nie pamiętam dokładnie. Ja pracuję na tnc 620 i też na mikronie więc nie wiem czy u Ciebie będzie to działać.
Jeżeli pomogłem kliknij pomógł 

-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Najlepszą opcją jest użycie cyklu 205. Ustawisz sobie posuw wjazdu w już wywiercony otwór taki jaki będziesz chciał a globalnie FMAX będzie dalej FMAX.