złom wolframowy
skąd wziąć 1 kg ?
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 11
złom wolframowy
Dzień Dobry,
potrzebuję małej ilości (rzędu 1 kg) wolframu o czystości powyżej 90%. Do jednego skupu już dzwoniłem, ale usłyszałem, że nie prowadzą sprzedaży tylko skup. Może ktoś coś doradzi ? Najbardziej pasowałyby mi pręty fi 6 mm (długość raczej nieistotna), ale mogą być też cieńsze, wióry albo proszek. Jestem w Warszawie lewobrzeżnej.
potrzebuję małej ilości (rzędu 1 kg) wolframu o czystości powyżej 90%. Do jednego skupu już dzwoniłem, ale usłyszałem, że nie prowadzą sprzedaży tylko skup. Może ktoś coś doradzi ? Najbardziej pasowałyby mi pręty fi 6 mm (długość raczej nieistotna), ale mogą być też cieńsze, wióry albo proszek. Jestem w Warszawie lewobrzeżnej.
-
Re: złom wolframowy
Końcówki elektrod TIG byłyby ok, tylko skąd to wziąć ? Jak jakiś zakład ma tego dużo, to pewnie ma zorganizowany odbiór i nie sprzedadzą kilograma.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 4
Doradzam zadzwonić do większej ilości skupów.
Teraz jest jakaś paranoja ze złomami, że nie sprzedają. Pewnie to znowu jakieś przepisy Unijno-PISowskie.
Mimo wszystko udaje się znaleźć złomy gdzie jeszcze sprzedają.
Zresztą każdy złom sprzedaje, bo co innego by potem robił z tym złomem? Sprzedać musi, kwestia tylko komu (pewnie mogą tylko do huty).
Może jakbyś miał jakiś papier na odbiór, to by Ci sprzedali. Załóż hutę wolframu, i papier będziesz miał

-
Napisałem do Wolftenu. Szybko i uprzejmie odpisali, ale mają b. czysty produkt w cenie zupełnie nieadekwatnej do mojego zastosowania. Przy zakupie 6 sztuk cena 350 PLN netto/szt.
Jeżeli chodzi o proszek, zorientowałem się, że do mojego zastosowania raczej nie ma on sensu z przyczyn technicznych.
Skupów jeszcze nie sprawdzałem.
Jeżeli chodzi o proszek, zorientowałem się, że do mojego zastosowania raczej nie ma on sensu z przyczyn technicznych.
Skupów jeszcze nie sprawdzałem.
-
Nie no, tak jak pisałem, 350 PLN za sztukę, nie 100 PLN. Tyle przy zakupie 6 sztuk. Jakby chcieć kupić jedną, to by było drożej.
Właśnie się zorientowałem, że nie napisałem wcześniej czego to były sztuki
Pręt 6 x 300 mm. Jeden za 350 netto.
Właśnie się zorientowałem, że nie napisałem wcześniej czego to były sztuki

Ostatnio zmieniony 13 paź 2023, 12:37 przez matt.m, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1