Złącze Harting
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
Złącze Harting
Witam Wszystkich, mam pytanie, jak dostać się do złącza Harting jak na grafice. Chodzi o wymianę przewodów, jak wyciągnąć istniejące żyły i jak wpiąć nowe. Dziękuję za pomoc. Pozdrawiam.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
Re: Złącze Harting
klid16 pisze:Pod spodem będą normalne śruby bądź zacisk sprężynowy.
Ani jedno ani drugie. Pod spodem są piny, zaciskane na przewód. Piny są jednorazowe - jeżeli jest konieczność wymiany przewodu trzeba zacisnąć nowe piny na nowym przewodzie i zamontować w gnieździe.
Pozdrawiam.
-
- Stały bywalec (min. 70)
Być może są wersje z zaciskanymi pinami, nigdy się nie spotkałem i nigdy nie zamawiałem bo w przemysłówce to straszny pomysł...
Akurat mam tańszą wersję z epica na biurku.

Akurat mam tańszą wersję z epica na biurku.

-
- ELITA FORUM (min. 1000)
Widzisz, ja nie spotkałem się z takimi małymi złączami z zaciskami śrubowymi, zwracam honor.
W tych, które ja miałem w ręce były takie piny jak w linku poniżej:
https://www.thomann.de/pl/harting_09_15_000_6204.htm
Wyciąga się je specjalnym "kluczem" w kształcie rurki od strony wtykowej i tak jak pisałem są jednorazowe.
Pozdrawiam.
W tych, które ja miałem w ręce były takie piny jak w linku poniżej:
https://www.thomann.de/pl/harting_09_15_000_6204.htm
Wyciąga się je specjalnym "kluczem" w kształcie rurki od strony wtykowej i tak jak pisałem są jednorazowe.
Pozdrawiam.
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
Też znam głównie wersje z jednorazowymi pinami, szczególnie w tych większych wielopinowych wtyczkach. Te małe rzeczywiście też spotykałem skręcane. Klucz do pinów można wykonać z blaszki, owijając ją wokół pręta i tworząc coś na kształt rozciętej tulejki.
Zakładasz potem taką tulejkę na pin i wsuwając go w otwór naciskasz na zatrzask pinu.
Zakładasz potem taką tulejkę na pin i wsuwając go w otwór naciskasz na zatrzask pinu.