Zestaw kluczy nasadowych - BAHCO, Proxxon?
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Bo to są porządne klucze, ale, wg mnie, przeznaczone do prac przy sprzęcie elektomechanicznym i innym drobniejszym, precyzyjnym. Wymagają odpowiedniego traktowania, nie nadają się dla kogoś, kto grzechotkę przedłuża metrową rurką 1/2'' a nasadki wbija młotkiem. Używaj ich zgodnie z przeznaczeniem i zdrowym rozsądkiem, dbaj o nie, a będą Ci służyć latami, tak, jak moje.endless pisze:Zakupiłem PROXXON-a i klucze wyglądają naprawdę porządnie

Jeżeli pomogłem - nie zapomnij kliknąć POMÓGŁ
-
- Stały bywalec (min. 70)
- Posty w temacie: 1
Co do bahco to ceny mają przesadzone .Ja jadę na yato klucze 1/2, 3/8 i 1/4 od 5 lat .Jedną nasadkę zniszczyłem kluczem udarowym. Po tych latach muszę zmienić nasadkę 19 bo już jest dość zmęczona ale nie dziwię się bo czasami i metrowa rura była potrzebna do odkręcenia śruby i wytrzymała.Teraz klucze robią trochę ładniejsze wizualnie a nie wiem jak z jakością . Pokrętła z grzechotką są mocne a jak nawali to kupujesz zestaw naprawczy i działasz dalej. Jonessway to też jak by kopia yato. Jak ktoś nie myśli to i najlepsze klucze zajedzie.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
roger18sx pisze:Jonessway to też jak by kopia yato. Jak ktoś nie myśli to i najlepsze klucze zajedzie.
Jonnesway są porządniejsze o Yato, mimo że robione w Tajwanie. Mam trochę narzędzi Jonneswaya i choć to nie piersza liga, to są niezłe. Od Yato chyba już lepszy Honiton. Mam ich zestaw 94el. już parę lat i jest przyzwoity. Wcześniej 2 grzechotki Yato poszły na złom a te wytrzymują. Nasadki też się w miarę trzymają, tylko jak dotąd ukręcone 2 bity. Wydaje mi się że Yatowskie bity są słabsze. Z nasadkami chyba różnie u nich , niektórym chodzą na pneumatach i nie narzekają.
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Mi od lat się sprawdzają KingTony. Do 'zwykłej' pracy starczają Yato itp, ale jak czasem nie ma dojścia lub trzeba odkręcić śrubę nie ruszaną od lat, czyli nasadka, pokrętło i rurka - wtedy trzeba w lepsze narzędzie zainwestować, yato się rozleci.
Kwestia też typu pracy - jak mi się auto zepsuje i robię przez weekend bo nie może stać - rozwalona w niedzielę po południu nasadka nie jest warta 50zł oszczędności i wkurzonych klientów, baaaardzo szybko się człowiek tego uczy
Co innego jakieś przydomowe majsterkowanie, gdzie zepsucie narzędzia raz kiedyś nie spowoduje tragedii - wtedy warto rozważyć opcję budżet.
Z kluczy płasko-oczkowych dobre są krajowe Kuźnia.
Kwestia też typu pracy - jak mi się auto zepsuje i robię przez weekend bo nie może stać - rozwalona w niedzielę po południu nasadka nie jest warta 50zł oszczędności i wkurzonych klientów, baaaardzo szybko się człowiek tego uczy

Z kluczy płasko-oczkowych dobre są krajowe Kuźnia.