2 sztukowy zestaw M6 Fanar kosztuje u mnie w sklepie "żelaznym" 15 pln. można sobie chyba podebrać zestaw jaki się potrzebuje? No ale jak się chce mieć w designerskim pudełku to trzeba bulić - nawet za Yato.
Z oprawkami też celuj w coś z ubiegłego dwudziestolecia bo możesz trafić na takie z plasteliny.
Pewnie zostanę okrzyknięty heretykiem ale od dnia kiedy kupiłem wkretarkę z niskimi obrotami nie użyłem ręcznego pokrętła ani razu. Dziwna sprawa - przestałem też łamać małe gwintowniki
Tu masz ładnie opisaną tabelkę:
Kiedyś M7 był często spotykany; teraz jest troszkę tych mało popularnych średnicDuszczyk_K pisze: ↑13 sie 2019, 11:45Co do średnic też występują przedziwne wymiary, np M7, M9 albo M14
Poczytaj tuzyx5050 pisze: ↑13 sie 2019, 08:50.....
jeżeli chodzi o skok gwintu to, czyli np. M3 x05, M4 x07, M5 x08 itd. to jest chyba najbardziej standardowy skok do uniwersalnego zastosowania, a co z rodzajem gwintu? Są jakieś trapezowe, metryczne drobnozwojne, zwykłe itd. Jakie są najbardziej uniwersalne i najczęściej stosowane? Na pewno metryczne, ale czy zwykłe, czy drobnozwojne?