Zarobki specjalistów CNC
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
Re: Zarobki specjalistów CNC
Ok. A orientujecie się czy w polskich zakładach popularne są maszyny Weeke i program Woodwop bo jak patrzę po różnych ofertach pracy to nie wiele tego jest. A może za granicą są bardziej popularne?
Pracowałem też jako "ustawiacz" na ploterze Intercnc, Syntec 6MA.
Myślałem również o nauce któregoś programu CAD np. AutoCAD .
Pracowałem też jako "ustawiacz" na ploterze Intercnc, Syntec 6MA.
Myślałem również o nauce któregoś programu CAD np. AutoCAD .
Tagi:
-
- Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 2
Zarobki programisty/specjalisty CNC.
Cześć wszystkim.
Czy będziecie chętni podzielić się informacjami odnośnie zarobków? Ile Waszym zdaniem powinien zarabiać programista/operator cnc? (wielkopolska) Dodam, że sam opiekuję się parkiem maszynowym. Mam 3 centra frezujące. Tworzę programy w cad/cam oraz w manualu, produkuję głównie formy aluminiowe, z dodatkami nierdzewki itd. Do tego zajmuje sie pelnym zamawianiem narzedzi oraz materialow obrobczych a takze organizacja serwisu. Będę wdzięczny za wszelkie odpowiedzi. Pozdrawiam
Czy będziecie chętni podzielić się informacjami odnośnie zarobków? Ile Waszym zdaniem powinien zarabiać programista/operator cnc? (wielkopolska) Dodam, że sam opiekuję się parkiem maszynowym. Mam 3 centra frezujące. Tworzę programy w cad/cam oraz w manualu, produkuję głównie formy aluminiowe, z dodatkami nierdzewki itd. Do tego zajmuje sie pelnym zamawianiem narzedzi oraz materialow obrobczych a takze organizacja serwisu. Będę wdzięczny za wszelkie odpowiedzi. Pozdrawiam
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 39
Re: Zarobki programisty/specjalisty CNC.
czemu zaczynasz temat, który jest na forum? Poczytaj: zarobki-specjalistow-cnc-t55876.html
Wystarczająca ilość materiału
Wystarczająca ilość materiału
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 5
-
- Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 2
Obsługa 3 maszyn, produkcja form. Programowanie cad cam i manualne. Kontakt z serwisem. Zamawianie narzędzi i materiałów. Czasem coś trzeba zaprojektować. Generalnie pełną obsługa centrów frezujacych 3 osiowych. 5300 netto. Myślicie, że można wołać więcej?
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
Mike2019 pisze:Myślicie, że można wołać więcej?
Zawsze można, ale czy dostaniesz to już inna historia. Ja jestem zdania, że w każdej pracy raz można postawić pracodawcę pod ścianą i dostać podwyżkę. Drugi raz już nie zadziała

KEEP CALM AND AUTOMATE
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
A czy ktoś ma tutaj umowy cywilno prawne typu umowa zlecenie czy umowa o dzieło? Pytam, bo w sumie są one nisko oskładkowane, a co za tym dosyć korzystne pod względem finansowym.
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 20
Studenci ( nie specjalnie specjaliści CNC) , którzy nie ukończyli jeszcze 26 lat na umowie zleceniu - 4500 pln do ręki .
..... i jeszcze trzeba po Nich robotę poprawiać.
Mariusz.
Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki
HAAS - frezarki, tokarki