Chciałbym podpytać i zorientować się jak wygląda sytuacja w innych firmach jeśli chodzi o zarobki, gdyż praktycznie nie mam porównania oprócz mojej firmy.
Zaczynam badać temat, ponieważ ostatnio nachodza mnie mysli zwiazane ze zmianą pracy.. W mojej obecnej potrzebny jestem tylko i wyłącznie jako guzikowy. Produkcja różnych detali, ale oprócz wymiany plytek i startu to właściwie tylko raz a kilka dni jest okazja nabić jakąś baze, zmierzyc narzedzie czy wprowadzic korekcje w stałych robotach.. Jedynym plusem tego wszystkiego jest stawka 15zł netto na godzinę i 25 za nadgodzinę z możliwością robienia nadgodzin ile mi się podoba, nawet rzędu 100.
W firmie pracuję 2 lata, mam też kilka miesięcy stażu, 4-letnie technikum technologii i programowania maszyn cnc oraz kursy z UE.
Pierwszy rok pracy był spoko, nauczyłem się ustawiać, pisać program z ręki, puszczać go samemu, w zasadzie bardzo dużo robiłem i na frezarce i na tokarce cnc, również na manualnej. Jednym słowem praca była piękna

Jak myślicie dałoby radę znalezc pracę z podobnymi warunkami finansowymi? no i taką z produkcją bardziej jednostkową..