Witam
aktualnie w moim ploterze cnc wymieniłem serwonapędy oraz wrzeciono i zabrałem sie do składania szafy sterowniczej. Lekko poległem na zabezpieczeniu powyższych komponentów. ;( Zastosowane napędy to serva AC firmy Sanyodenki. W dokumentacji polecaja Circuit Breaker Mitsubishi NF30 10A. Ciężko go dostać u nas wiec chciałbym zastosować jakiś łatwo dostępny zamiennik.
Co do falownika, zastosowałem Commandera SK Control Techniquesa. W dokumentacji polecają zabezpieczenie o wartosci 16A. Sprzedawca polecił mi zamontowanie zwyklej S-ki o charakterystyce C.
I teraz prosba do doświadczonych kolegów.
Jakie zabezpieczenia zastosować na poszczególne urzadzenia. Najlepiej od jednego producenta żeby ładnie w szafie wygladało Dodatkowo będę potrzebował kilka styczników więc może to być jakaś znana marka.
Z góry bardzo serdecznie dziekuję za pomoc.
Pozdrawiam
Daniel
Zabezpieczenie nadpradowe serwomotorow i falownika 3kW
-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
Zabezpieczenie nadpradowe serwomotorow i falownika 3kW
Jeżeli prąd nas nie zabije to nas napewno nie wzmocni 

Tagi:
-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
Tak tylko mi chodzilo o to czy S-y sie wogole nadaja do mojego zastosowania czy szukac czegos innego. W miedzyczasie porozmawialem z kumplem, ktory handluje serwami i on mi temat wyjasnil.
NF30 Mitsubishi to wylacznik kompaktowy w ktorym mozna ustawic wszystkie potrzebne parametry. Ska o charakterystyce C ma dokladnie te parametry ktorych potrzebuje wiec nie ma sensu przeplacac
NF30 Mitsubishi to wylacznik kompaktowy w ktorym mozna ustawic wszystkie potrzebne parametry. Ska o charakterystyce C ma dokladnie te parametry ktorych potrzebuje wiec nie ma sensu przeplacac

Jeżeli prąd nas nie zabije to nas napewno nie wzmocni