Wytrawianie
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 4
Wytrawianie
Witam.
Panowie, szukam dobrego produktu na wytrawienie stali z rdzy, szlifnę kątówką z drucianką i zostaje mi rdza w żerach, czytałem co nieco o różnych produktach i znalazłem rewelacyjny App r-stop, jak się okazało to według mnie to pic na wodę bo pokrywa się jakimś lakierem, a rdza zostaje pod spodem.
W cynkowni jak zanurzają przed cynkowaniem to zżera całą rdzę to coś musi być.
Znacie coś dobrego?
Pozdrawiam
Panowie, szukam dobrego produktu na wytrawienie stali z rdzy, szlifnę kątówką z drucianką i zostaje mi rdza w żerach, czytałem co nieco o różnych produktach i znalazłem rewelacyjny App r-stop, jak się okazało to według mnie to pic na wodę bo pokrywa się jakimś lakierem, a rdza zostaje pod spodem.
W cynkowni jak zanurzają przed cynkowaniem to zżera całą rdzę to coś musi być.
Znacie coś dobrego?
Pozdrawiam
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Re: Wytrawianie
Coca cola zawiera/zawierała kwas ortofosforowy będący głównym składnikiem odrdzewiaczy.
Jednak jeśli są to nieduże elementy to zastanów się nad odrdzewianiem elektrolitycznym
efekty naprawdę świetne https://www.cnc.info.pl/topics66/odrdze ... rolityczne
i kilka innych tematów i sposobów.
Na YT kiedyś trafiłem na film gościa który robił testy różnych preparatów do odrdzewiania.

Jednak jeśli są to nieduże elementy to zastanów się nad odrdzewianiem elektrolitycznym
efekty naprawdę świetne https://www.cnc.info.pl/topics66/odrdze ... rolityczne
i kilka innych tematów i sposobów.
Na YT kiedyś trafiłem na film gościa który robił testy różnych preparatów do odrdzewiania.

Wystarczy "KRET" w granulkachatlc pisze:Osobiście polecam to co napisał kolega wyżej, zakup kwas ortofosforowy, do tego prostownik i będziesz zadowolony.

Ostatnio zmieniony 14 lip 2017, 10:45 przez rdarek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
-
- Lider FORUM (min. 2000)
FOSOL polecam, ale trzeba zanurzać a tani nie jest. Miałem płytę ze złomu jakieś 40x40x4cm całą rudą od rdzy. Lałem FOSOL ale jak nie poprawiłem po kilku minutach to kiepsko brało i potem spowrotem rdza wyłaziła. Pewnie należało najpierw spiłować wstępnie rdzę, ale efekt i tak nie do poznania.GumiRobot pisze:FOSOL, COCA-COLA tradycyjna
Na małych nalotach powinno zdać egzamin bez problemu, ale poczytaj ulotkę jak stosować.
-
-