gras107 pisze:Podstawa jest prostopadła. Lecz ma możliwość regulacji cięcia pod rożnym kątem.

Akurat nie o to mi chodziło

Dzisiaj byłem z babą w lidlu i tak jakoś wyszło że wyszedłem z wyrzynarką

. W domu pierwsze co, to odpakowanie. Senek strasznie cieszył się z kartonu

a ja z zawartości czyli walizki z wyrzynarką. Pierwsze co zrobiłem to dokładnie obejrzałem sprzęt i niestety jest strasznie ciężki (przynajmniej mi się tak wydaje) oczywiście niesie to za sobą wady i zalety

Następna sprawa to ten pałążek od prowadzenia brzeszczotu nie wygląda to ani trochę zachęcająco. Następna rzecz to wyłącznik wydaje mi się bardzo mizerny i wydaje mi się że może po jakimś czasie sam się wyłączać, ale to się okaże ze zbiegiem czasu i użytkowania. Na + system wymiany brzeszczota beznażędziowo wygląda dość nieźle

. Następna sprawa to jak dla mnie nieco za duży obwód maszyny i nie da się jej objąć jedną ręką ale da się pracować jedną ręką więc nie jest źle ale do najwygodniejszych nie należy. I po 5 minutach byłem w warsztacie

szybko znalazłem deskę 25mm i maszyna w ruch

. Maszyna jest więc prowadzi się nią tak jak chce a nie jak ona chce

Mocy na tak cienkim materiale oczywiście nie brakuje a płaszczyzna cięcia ku mojemu zaskoczeniu bardzo gładka a krawędź nie była za mocno powyrywana (mowa tu o cięciu poprzecznym) a jak się wyłączy ruch wahadłowy brzeczotu to krawędź jest aż ostra

Póki co jestem zadowolony, ale jeszcze zobaczymy jak to będzie ze zbiegiem czasu i eksploatacji co się z nią będzie działo

. Póki co to na tyle, jeśli ktoś będzie coś więcej chciał wiedizeć to chętnie odpowiem na pytania

Pozdrawiam