A tu moje rozwiązanie pewnie nie do końca prawidłowe ,więc proszę o sprawdzenie i wskazanie błędów:

Liczę na pomoc kogoś doświadczonego

Masz Rację krzyż oznacza kwadrat zapomniałem go dorysowaćmarmagi pisze:krzyż na prawym czopie mówi, że tam jest kwadrat - więc wymiar nie fi a kwadrat40,
bryły obrotowe wymiaruje się raczej zbieżnością - nie kątem (stożki)
Mam nadzieję że nie oddałeś do oceny tego rysunku zwymiarowanego tak jak to zrobił tomolc - ma tam kilka błędówkristavo92 pisze: ↑27 gru 2011, 18:35Dziękuje wszystkim i oczywiście całość raczej ok ,a co do zbieżności to nie mieliśmy jeszcze temu na chwilę obecną z kątem wystarczy 1 rok 1 sem politechnika MiBM .![]()
Ja bym i tak wyliczył i sprawdził czy ustawienie suportu daje taki wynik jak przewiduje teoria.
Ale starocia wykopałem - tak to jest jak się człowiek w niedzielę za wcześnie wyśpi i grzebie w sieciCFA pisze: ↑14 kwie 2024, 07:03Ja bym i tak wyliczył i sprawdził czy ustawienie suportu daje taki wynik jak przewiduje teoria.
Przy frezowaniu jak ustawiam klocek w imadle na kąt (na cokolwiek - kątomierz, płytki, podziałkę) to nie zawsze odległości po zfrezowniu do krawędzi odpowiadają teoretycznym. Jak tokarz woli kąt bo ustawi kieszeń o kąt podany na rysunku i go wykona a sprawdzający wyliczy z tego co łatwiej mu zmierzyć.