wykrojniki do pras
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 5
wykrojniki do pras
Witam jestem nowy na forum lecz w branży obróbki metali siedzę już długo. mam kilka pytań do was związanych z wykrojnikami do pras mimośrodowych. a wiec tak :
1 jakich najlepszych materiałów użyć do produkcji by wykrojnik był trwały i dobry
2 czy ktoś na forum zna jakaś firmę która zajmuje sie produkcja wykrojników lub sam sie tym zajmuje odrazu mowie ze sa to wykrojniki do podkładek okrągły z normy din 125 din9021 oran din44r wystarczy wpisać w google i wyskocz rysunki wraz a wymiarami.
3 wykrojniki miały by robić po kilka sztuk na raz jak najwięcej dostępne mam dwie prasy o nacisku 80 i 100 ton.
4 chciał bym by wykrojniki były na okrawaczu a nie na kołku oporowym bo jest za duzo zabawy z tym i nie pasuje to moim pracownikom.
5 wykrojnik musi być tak zbudowany by w przypadku trafienia na twardsza blache typu 15-20 hrc by sobie z tym poradził i by detale wychodziły proszę cały czas bo z doświadczenia wiem ze steple potrafią zrobić lekka łudeczke na podkładce a czegoś takiego nie może byc bo klienci mi sie czepiają a na zwykłych wykrojnikach jest z tym problem by tego nie robiły.
Prosił bym o pomoc i fachowa porade z góry dziękuje i pozdrawiam marcin
1 jakich najlepszych materiałów użyć do produkcji by wykrojnik był trwały i dobry
2 czy ktoś na forum zna jakaś firmę która zajmuje sie produkcja wykrojników lub sam sie tym zajmuje odrazu mowie ze sa to wykrojniki do podkładek okrągły z normy din 125 din9021 oran din44r wystarczy wpisać w google i wyskocz rysunki wraz a wymiarami.
3 wykrojniki miały by robić po kilka sztuk na raz jak najwięcej dostępne mam dwie prasy o nacisku 80 i 100 ton.
4 chciał bym by wykrojniki były na okrawaczu a nie na kołku oporowym bo jest za duzo zabawy z tym i nie pasuje to moim pracownikom.
5 wykrojnik musi być tak zbudowany by w przypadku trafienia na twardsza blache typu 15-20 hrc by sobie z tym poradził i by detale wychodziły proszę cały czas bo z doświadczenia wiem ze steple potrafią zrobić lekka łudeczke na podkładce a czegoś takiego nie może byc bo klienci mi sie czepiają a na zwykłych wykrojnikach jest z tym problem by tego nie robiły.
Prosił bym o pomoc i fachowa porade z góry dziękuje i pozdrawiam marcin
Tagi:
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
Jest Pan w błędzie ..... , użyte materiały i obróbka cieplna poszczególnych elementów jest taka sama.mar-pool pisze:... wydaje mi sie ze budowa wykrojnik do blach miedziany a zwykły a do stalowych bedą sie różnić poniewaz blacha miedziana jest dardzo mięka a stalowa tak jak pisałem moze sie trafić do 20 hrc
P.s.
Na PW daję namiary na firmę , w której takie wykrojniki można zamówić.
Mariusz.
Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki
HAAS - frezarki, tokarki
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 5
mam jeszczce jedno pytanie do szpeców z dziedziny wykrojników itp dlaczego jak wykrojnik robi mi podkładke to ja wygina i powstaje taka jak by misecka łodeczka nie moge sobie z tym poradzić steple ostre matryca takze stęple nie po przeciagane wybija jedna podkładke na raz tzn nie przepycha jednej za dróga tylko za kazdym udezenie wylatuje podkładka a nadal mi sie wyginaja jak sobie z tym poradzić ?