Wykrawarka laserowa firmy ermaksan.

Wycinarki i grawerki laserowe oraz ogólne dyskusje dotyczące laserów

Matihihi
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2

Post napisał: Matihihi » 02 paź 2009, 15:30

Ja znam firmy gdzie Ermaksan pracuje obok AMADA czy TRIUMPH i operatorzy nie widzą różnicy. Więc nie wypowiadaj się o firmie której nie znasz! Panowie wszystkie podzespoły są zachodnich renomowanych firm , więc i części są dostępne w Polsce. Jeżeli chodzi o Laser to jaki byście nie kupili a będzie poważna awaria to i tak nikt nie ma serwisu w Polsce!

P.S

Ten wasz Mazak to już nie raz miał poważną awarię głowicy która wali w materiał jak dzięcioł w drzewo a koszt naprawy jest 10.000 zł.

Pozdrawiam

[ Dodano: 2009-10-02, 15:31 ]
hajnel1984 pisze:Moja firma ma krawędziarkę firmy Ermaksan. Kupiliśmy ją bo była trochę tańsza od konkurencji. To był błąd. Wiecznie się psuje, nie ma powtarzalności gięcia a "serwis" w Polsce i tak nic nie potrafi zrobić.
Co prawda z laserem tej firmy się nie spotkałem, ale dla mnie ta firma to jakaś pomyłka.
Lepiej wybrać coś sprawdzonego. My mamy Mazaka i jesteśmy zadowoleni.

Ja znam firmy gdzie Ermaksan pracuje obok AMADA czy TRIUMPH i operatorzy nie widzą różnicy. Więc nie wypowiadaj się o firmie której nie znasz! Panowie wszystkie podzespoły są zachodnich renomowanych firm , więc i części są dostępne w Polsce. Jeżeli chodzi o Laser to jaki byście nie kupili a będzie poważna awaria to i tak nikt nie ma serwisu w Polsce!

P.S

Ten wasz Mazak to już nie raz miał poważną awarię głowicy która wali w materiał jak dzięcioł w drzewo a koszt naprawy jest 10.000 zł.

Pozdrawiam

Mati

Tagi:

lewy10psdw
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 3
Kontakt:

Post napisał: lewy10psdw » 02 paź 2009, 17:29

Kolego, jak to inne firmy nie maja serwisu w polsce? Sluchaj to normalne, ze w laserach zdazaja sie awarie, np w naszym trumpf 3030 ktory nie byl na gwarancji peklo jedno z luster a rezonator sie rozszczelnil i konieczna byla wymiana rezonatora, koszt to okolo 400000 zl, a trumpf pokryl koszty tej wymiany. Myslisz ze firma o ktorej mowa tez by sie tak zachowala??

Matihihi
Posty w temacie: 2

Post napisał: Matihihi » 11 paź 2009, 10:39

lewy10psdw pisze:Kolego, jak to inne firmy nie maja serwisu w polsce? Sluchaj to normalne, ze w laserach zdazaja sie awarie, np w naszym trumpf 3030 ktory nie byl na gwarancji peklo jedno z luster a rezonator sie rozszczelnil i konieczna byla wymiana rezonatora, koszt to okolo 400000 zl, a trumpf pokryl koszty tej wymiany. Myslisz ze firma o ktorej mowa tez by sie tak zachowala??

Nie mówię, że nie ma żadnego serwis, ale jak będzie poważna awaria to nikt w Polsce nie poradzi sobie z tym problemem. Jeżeli chodzi o awarie w laserach to pewnie że zdarzają się mercedesy też się psują tylko zauważ że jeżeli to się stanie w takich marce jak np Ermaksan to każdy głosi że ta maszyna to porażka i nie warta złamanego grosza, a o amada, trumpf, czy o mazaku mówi się że zdarzają się awarie i to jest ta różnica. Kolego myślę, że nie było by inaczej z tą wymianą ponieważ wszystkie podzespoły są FANUC, a głowica jest Precitec dużo czytałem na ten temat, jeżeli chcesz poczytać poniżej podaje link.

http://www.polmet.biz/laser-co2-ermaksan,61.html

Pozdrawiam
Mati

lewy10psdw
Posty w temacie: 3
Kontakt:

Post napisał: lewy10psdw » 11 paź 2009, 11:02

Widocznie nie znasz serwisantow skoro mowisz, ze nie poradza sobie z powaznym problemem. Ty masz kilka zdjec z wymiany rezonatora(to nie jest powazna awaria?) Serwisant byle jeden, uporal sie z wymiana w 2 dni.
Załączniki
1.jpg
1.jpg (72.08 KiB) Przejrzano 987 razy
2.jpg
2.jpg (79.53 KiB) Przejrzano 977 razy
3.jpg
3.jpg (79.53 KiB) Przejrzano 989 razy

bosiarz
Posty w temacie: 1
Kontakt:

Post napisał: bosiarz » 26 lis 2009, 21:59

p_win pisze:Ermak do dość duża firma Turecka i jeśli chodzi o serwis to znam co najmniej 3 przedstawicieli. A że wszystko się psuje to i na pewno Ermaksany też. Jeśli chodzi o targi i inne "zloty" to na ostatnich w Poznaniu byli na conajmniej dwóch stoiskach (ale głównie z prasami i gilotynami), kilka miesięcy wcześniej w Krakowie również.
Na targach w Poznaniu prezentowaliśmy wypalarkę laserową Ermaksana. Dziwne, że nie widziałeś. Była uruchomiona i prawie cały czas coś wypalała. Stanowisko Techinwest (z katamaranem po środku) - największe na tamtej hali.

Ermaksan to największy producent maszyn w Turcji. Wielkość fabryki jest imponująca, a dzięki markowym podzespołom jakość produktów całkiem niezła. Oczywiście nie jest to Trumph i awaryjność jest wyższa ale cena jest o wiele niższa. Po drogach też nie wszyscy jeździmy Bentleyami ;-)
Jak masz na to kasę to bierz górną półkę - jak bardziej ograniczony budżet to myślę, że warto póść w średnią szczególnie, że różnice cenowe są naprawdę dużę. Jakby się te maszyny mocno psuły nie byłoby sensu ich sprzedawać bo byśmy nie zarobili na serwis :)

pozdr. JZ

wojstar
Posty w temacie: 1

Post napisał: wojstar » 01 gru 2009, 13:03

Ermaksan to największy producent maszyn w Turcji. Wielkość fabryki jest imponująca, a dzięki markowym podzespołom jakość produktów całkiem niezła. (...)
Gwoli ścisłości - jeśli chodzi o maszyny do obróbki plastycznej i popularną od paru lat w Polsce produkcję turecką, to z tego co mi wiadomo największym i najstarszym producentem maszyn jest DURMA.
A co do lasera - lepiej 3x przemyśleć zakup, bo serwisowanie takiej maszyny to skomplikowana sprawa, o wiele bardziej niż gilotyna, czy prasa krawędziowa. Porządny dział serwisu wyszkolony u producenta to podstawa, bez której nawet nie warto zaczynać rozmowy. I to serwisanci ZNAJĄCY się na laserze. Ale i tak często pewnie trzeba bazować na serwisie bezpośrednio od producenta.
Pozdrawiam,
WS[/quote]

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Wycinarka Laserowa / Grawerka Laserowa / Lasery”