Wygaśnięcie licencji i przedłużenie
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 1
Wygaśnięcie licencji i przedłużenie
Licencja mi wygasła, pozyskałem nowy klucz ze strony solida na uczelnię, ale pomimo tego nie mogę go użyć. Próbowałem również usunąć solida z kompa i jego pliki z rejestru, ale przy ponownej próbie instalacji kod sam się wklepywał taki jak był poprzednio, a nowy który otrzymałem wyskakuje komunikat że nie da rady... Co jest grane Panowie? Muszę mieć do końca week solida bo mam poważny projekt do zrobienia a tu taki benc.
Tagi:
-
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Witam,
Musisz wyczyścić rejestr ale poprawnie. Ja nie jestem zwolennikiem usuwania kluczy tylko zmieniam im nazwy.
W pasku Start wpisz -> regedit
Wszędzie gdzie znajdziesz słowo SolidWorks zmień nazwe i dopisz cokolwiek. Ja dopisuje OLD. Jak coś się pochrzani to zawsze można wrócić
• HKEY_CURRENT_USER\Software\ (wszystko co związane z SolidWorks);
• HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE (wszystko co związane z SolidWorks);
• HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node (wszystko co związane z SolidWorks).
Profilaktycznie sprawdziłbym czy nie ma żadnych plików w folderach, które używa SolidWorks:
• C:\ProgramFiles\SolidWorks Corp
• C:\Windows\SolidWorks
• C:\ProgramFiles\Common Files\SolidWorks Shared;
• C:\Pliki programów (x86)\Common Files\SolidWorks Shared;
• C:\Pliki programów (x86)\SolidWorks Corp (oraz wszystko co związane z SolidWorks).
• C:\Użytkownicy\nazwa_użytkownika\App Data\Local\SolidWorks
• C:\Użytkownicy\nazwa_użytkownika\App Data\Roaming\SolidWorks (oraz wszystko co związane z SolidWorks);
C:\ProgramData (wszystko co związane z SolidWorks)
To powinno pomóc.
Pozdrawiam
Musisz wyczyścić rejestr ale poprawnie. Ja nie jestem zwolennikiem usuwania kluczy tylko zmieniam im nazwy.
W pasku Start wpisz -> regedit
Wszędzie gdzie znajdziesz słowo SolidWorks zmień nazwe i dopisz cokolwiek. Ja dopisuje OLD. Jak coś się pochrzani to zawsze można wrócić

• HKEY_CURRENT_USER\Software\ (wszystko co związane z SolidWorks);
• HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE (wszystko co związane z SolidWorks);
• HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node (wszystko co związane z SolidWorks).
Profilaktycznie sprawdziłbym czy nie ma żadnych plików w folderach, które używa SolidWorks:
• C:\ProgramFiles\SolidWorks Corp
• C:\Windows\SolidWorks
• C:\ProgramFiles\Common Files\SolidWorks Shared;
• C:\Pliki programów (x86)\Common Files\SolidWorks Shared;
• C:\Pliki programów (x86)\SolidWorks Corp (oraz wszystko co związane z SolidWorks).
• C:\Użytkownicy\nazwa_użytkownika\App Data\Local\SolidWorks
• C:\Użytkownicy\nazwa_użytkownika\App Data\Roaming\SolidWorks (oraz wszystko co związane z SolidWorks);
C:\ProgramData (wszystko co związane z SolidWorks)
To powinno pomóc.
Pozdrawiam
CSWP | CSWE | Trener CAD
AE Elite SOLIDWORKS
AE Elite SOLIDWORKS
-
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
prostszym sposobem na zmianę licencji jest wykonanie tego przez Panel sterowania/Programy i funkcje. na liście odnajdujemy Solida, klikamy zmień i postępujemy dalej zgodnie z procedurą, po drodze będziemy mieć okno do podania nowego klucza licencji. ale to jest pomysł na przyszłość, zanim następnym razem zaczniesz od odinstalowania solida i wywalania plików z rejestru 

-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
Wakacyjny darmowy sposób na licencję do Solidworks: http://www.cns.pl/Aktualnosci/2013/Czer ... encja.aspx
zachowanie spokoju oznacza zdolności do działania
ᐃ 🜂 ⃤ ꕔ △ 𐊅 ∆ ▵ ߡ
ᐃ 🜂 ⃤ ꕔ △ 𐊅 ∆ ▵ ߡ