wycinarkado filcu
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 5
wycinarkado filcu
Witam. potrzebna mi jakaś maszyna - wycinarka do wkladek filcowych do butow, co mozecie mi polecić ?
maszyna ma słuzyc do masowej produkcji
maszyna ma słuzyc do masowej produkcji
Ostatnio zmieniony 22 cze 2013, 17:46 przez dima0909, łącznie zmieniany 1 raz.
Tagi:
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
Re: wycinarkado filcu
dima0909 pisze:Witam. potrzebna mi wycinarka do wkladek filcowych do butow, co mozecie mi polecić ?

http://www.irma.pl/pl/solidny-noz-do-ta ... -hurt.html
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 4
- Kontakt:
Polecam laserową obróbkę zdalną z wykorzystaniem głowicy skanującej.
Tutaj fotka z przykładowej aplikacji do wycinania poduszek powietrznych:
Źródło: Fraunhofer IWS
Niestety nie udało mi się znaleźć filmiku z tej aplikacji. Generalnie szybkość przy cięciu tworzyw sztucznych kilkaset metrów na minutę. Myślę że będzie to idealna technologia do Twojej aplikacji.
Tutaj fotka z przykładowej aplikacji do wycinania poduszek powietrznych:

Źródło: Fraunhofer IWS
Niestety nie udało mi się znaleźć filmiku z tej aplikacji. Generalnie szybkość przy cięciu tworzyw sztucznych kilkaset metrów na minutę. Myślę że będzie to idealna technologia do Twojej aplikacji.
-
Zaproponowane rozwiązanie kosztuje ponad 1.000.000 EUR więc można założyć że nigdy się nie zwróci.
Może lepiej zaproponować coś ponad 20 razy tańszego? :
http://www.kimla.pl/mov-37-Cutter-CNC-w ... -obuwia-/2
Może lepiej zaproponować coś ponad 20 razy tańszego? :
http://www.kimla.pl/mov-37-Cutter-CNC-w ... -obuwia-/2
-
- Kontakt:
Z cena chyba troszkę Pan przesadził. Mogę poznać szczegóły tej wyceny? Ale zgadza się w porównaniu do zaproponowanego przez Pana rozwiązania każda obróbka laserowa będzie droga, patrząc na koszty inwestycji początkowej.
Wszystko zależy od wymaganej szybkości (a tutaj jest znaczna przewaga obróbki zdalnej 300 mm/s vs kilka metrów na s).
Wszystko zależy od wymaganej szybkości (a tutaj jest znaczna przewaga obróbki zdalnej 300 mm/s vs kilka metrów na s).
-
Nie przesadziłem.
Maszyna do liniowego wycinania materiału na elementy poduszek powietrznych z głowicami skaningowymi umieszczonymi na kartezjańskim układzie koordynacyjnym i dwoma rezonatorami CO2 po 2,5kW właśnie tyle kosztuje. Ale za tą cenę wycina 2-3 elementy na sekundę. Materiał na poduszki jest bardzo cienki i można go szybko ciąć, filcu tak szybko się nie da a poza tym filce są z różnych materiałów i niektórych z nich w ogóle nie da się ciąć laserem.
Maszyna do liniowego wycinania materiału na elementy poduszek powietrznych z głowicami skaningowymi umieszczonymi na kartezjańskim układzie koordynacyjnym i dwoma rezonatorami CO2 po 2,5kW właśnie tyle kosztuje. Ale za tą cenę wycina 2-3 elementy na sekundę. Materiał na poduszki jest bardzo cienki i można go szybko ciąć, filcu tak szybko się nie da a poza tym filce są z różnych materiałów i niektórych z nich w ogóle nie da się ciąć laserem.
-
- Kontakt:
Ok. Myślałem że podaje Pan cene jednej głowicy, jednego źródła i bez processing on the fly. W takim razie zgadzam się co do podanej przez Pana ceny, choć do porównania cenowego należało wtedy wziąść też dwie obrabiarki z systemem podawania materiału i potraktować jako jeden system
Co do materiału, nie robiłem testów dla filcu więc niestety nie mogę się wypowiadać.

Co do materiału, nie robiłem testów dla filcu więc niestety nie mogę się wypowiadać.
Ostatnio zmieniony 23 cze 2013, 12:33 przez krzych07, łącznie zmieniany 1 raz.