Wtryskarka do tworzyw
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 9
Wtryskarka do tworzyw
Od dawna chodziła mi po głowie wtryskarka, ale to chyba droga impreza i na marzeniach stanęło. Czy ktoś mógłby mnie oświecić jakie parametry powinna mieć taka maszyna i co jeszcze trzeba dokupić?
Chodzi mi o wtryskiwanie jakichś małych lub mało skomplikowanych detali. Np , kółka FI 100mm, czy szpuli na kabel o podobnych gabarytach. Mam na myśli raczej półprodukty do dalszej obróbki skrawaniem. Albo jakieś gospodarcze/przemysłowe elementy których wygląd jest nieistotny.
Nie mam pojęcia czy do takich rzeczy potrzebna jest używana maszyna za 100tyś, czy jakaś amatorka z tłokiem zrobionym na własnej tokarce.
Chodzi mi o wtryskiwanie jakichś małych lub mało skomplikowanych detali. Np , kółka FI 100mm, czy szpuli na kabel o podobnych gabarytach. Mam na myśli raczej półprodukty do dalszej obróbki skrawaniem. Albo jakieś gospodarcze/przemysłowe elementy których wygląd jest nieistotny.
Nie mam pojęcia czy do takich rzeczy potrzebna jest używana maszyna za 100tyś, czy jakaś amatorka z tłokiem zrobionym na własnej tokarce.
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
-
Re: Wtryskarka do tworzyw
I kto tu ma większe problemy z sobą? Ja co podobno troluję pytając o rzeczy które jak z pewnością zauważyłeś sukcesywnie realizuję. Czy Ty tracący czas na zakładanie anonimowych kont tylko po to żeby sobie pohejtować.
Pytałem o orientacyjne koszty wtryskarki a nie osobiste problemy kogoś kto z nudów zakłada nowe konta na forum.
Pytałem o orientacyjne koszty wtryskarki a nie osobiste problemy kogoś kto z nudów zakłada nowe konta na forum.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 7
strikexp - już Ci kiedyś napisałem żebyś korzystał efektywnie z wyszukiwarki !
a co do Twoich "sukcesywnego realizowania" - to pozostawiam w milczeniu, bo i tak wielu TU ma o Tobie na tyle wyrobione zdanie że klikają" [ignoruj] (jako Autora bzdurnych wpisów)
zbanowaćtrolla... - to jeszcze nie melina, więc nie banuj bo sam zastaniesz zbanowany
(choćby za słownictwo)
a co do Twoich "sukcesywnego realizowania" - to pozostawiam w milczeniu, bo i tak wielu TU ma o Tobie na tyle wyrobione zdanie że klikają" [ignoruj] (jako Autora bzdurnych wpisów)
zbanowaćtrolla... - to jeszcze nie melina, więc nie banuj bo sam zastaniesz zbanowany
(choćby za słownictwo)
Ale ja to się na niczym nie znam, czytać też nie bardzo - Art Tech Design
-
Właśnie szukałem i jakoś za wiele nie znalazłem. A mi chodzi konkretnie o półprodukty i minimalistyczną wtryskarkę do tego celu.
Na zwrot inwestycji z kolosa za kilkadziesiąt tysięcy nie mam pomysłu. Ale jakby dało się kupić taką maszynę za sensowne pieniądze to by się mi zwróciła.
Na zwrot inwestycji z kolosa za kilkadziesiąt tysięcy nie mam pomysłu. Ale jakby dało się kupić taką maszynę za sensowne pieniądze to by się mi zwróciła.
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 2
http://allegro.pl/kuasy-150-50-40-i7052442165.html
według opisu super stan i przy tym raczej rozsądne pieniądze bierz w ciemno
produkcja NRD, kiedyś było tego trochę w Polsce obok żywieckich formoplastów, monomatów; od małych (na guziki) po takie które robiły całe budki telefoniczne.
Powodzenia !
według opisu super stan i przy tym raczej rozsądne pieniądze bierz w ciemno

produkcja NRD, kiedyś było tego trochę w Polsce obok żywieckich formoplastów, monomatów; od małych (na guziki) po takie które robiły całe budki telefoniczne.
Powodzenia !

-
strikexp - tylko powiedz skąd będziesz brał formy wtryskowe ? Sam "wyrzeźbisz" ?
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
tłokowa (ręczna) wtryskarka odpada przy wtryskiwaniu "kółek" fi 100.strikexp pisze: ↑24 lis 2017, 21:45Od dawna chodziła mi po głowie wtryskarka, ale to chyba droga impreza i na marzeniach stanęło. Czy ktoś mógłby mnie oświecić jakie parametry powinna mieć taka maszyna i co jeszcze trzeba dokupić?
Nie podałeś całej masy rzeczy, bez których nie można Tobie pomóc:
Jaki rodzaj tworzywa
"kółko fi 100" ale jakiej grubości?
Jakie ilości chcesz produkować?
-
STELMI - odpuść sobie, przecież to rozważania jedynie teoretyczne (jak zwykle).
-
@Yarec
Po zaciętości przeszkadzania odnoszę wrażenie że zbanowaćtrolla... to jednak możesz być Ty
@okino
To chyba jakaś pomyłka bo ten sprzęt pewnie więcej jest warty na złomie niż cena podana na aukcji...
@STELMI
Elementy co prawda proste, ale waga maksymalnie do 2-3 kg. Tworzywo jest mniej istotne, oby było w miarę sztywne i łatwe do wtrysku.
Co do ilości, to jakbym dostał zlecenie o które się staram. Byłoby do wykonania jakieś 10.000 identycznych elementów w ciągu 2 lat. Czyli wtryskarka jak najbardziej wskazana.
Po zaciętości przeszkadzania odnoszę wrażenie że zbanowaćtrolla... to jednak możesz być Ty

@okino
To chyba jakaś pomyłka bo ten sprzęt pewnie więcej jest warty na złomie niż cena podana na aukcji...
@STELMI
Elementy co prawda proste, ale waga maksymalnie do 2-3 kg. Tworzywo jest mniej istotne, oby było w miarę sztywne i łatwe do wtrysku.
Co do ilości, to jakbym dostał zlecenie o które się staram. Byłoby do wykonania jakieś 10.000 identycznych elementów w ciągu 2 lat. Czyli wtryskarka jak najbardziej wskazana.