WoodWop - przykład programu pisanego recznie!!!
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
witam
nowy jestem i dopiero zaczynam prace na vantage z woodwop w wersji podstawowej
na szkoleniu pokazano mam pewna funkcje dotycząca ustawienia elementów na płycie obrabianej bezpośrednio w wopie bez użycia nestingu (powielenie np.kółka i ułożenie go maksymalnie na płycie), ale zrobili to tak szybko, ze nie wiele zostało w pamięci , może ktoś przypomni ... z góry dzięki
na szkoleniu pokazano mam pewna funkcje dotycząca ustawienia elementów na płycie obrabianej bezpośrednio w wopie bez użycia nestingu (powielenie np.kółka i ułożenie go maksymalnie na płycie), ale zrobili to tak szybko, ze nie wiele zostało w pamięci , może ktoś przypomni ... z góry dzięki
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
Soltys pisze:witam
Zamiast pisać co i jak, skorzystam z zasady "Jeden obraz, tysiąc słów" , czyli poniżej zrzuty ekranowe z wyjaśnieniami (mam nadzieje pomocnymi), a także linki do tych zrzutów gdyby coś poszło nie tak i nie wkleiły się tu na forum.
Dodatkowo oczywiście link do pliku .mpr z omawianym przykładem.
W razie pytań, chętnie odpowiem. Oczywiście jeśli będę miała czas

http://lajosz.neostrada.pl/example.mpr
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
Re: woodwop
Przepraszam, ale w ogóle nie wiem o co Ci chodzi.weyda pisze:Witam,
Mam pliki z woodwopa mpr, które postprocesor zamienia na pliki bpp (na biesseworksa). Problem w tym, że zamiast cięcia w X, program generuje mi cięcie ogólne. Wie ktoś może gdzie to mogę zmienić? Prze cięcie ogólne nie mogę wiercić np dwóch boków na raz prawego i lewego.
Jaki postprocesor ?
Przecież postprocesor nie zamienia jedno formatu w drugi bo w ogóle nie od tego jest.
Co to jest cięcie ogólne ?
Jeśli cięcie, to czym ? Piłą, frezem ?
Dwóch boków na raz nie będzie wiercić ŻADNA maszyna.
Sprecyzuj waść, albo najlepiej wrzuć pliki (.MPR) + (bpp) i /lub zrzuty ekranowe i opisz co chcesz zrobić i co jest nie tak.
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
greeting
I have a problem with woodwop 2.5 can not get into pasword
When you write> cnc <I can write, but when you need to write <user> cursor is giving away the signs are not impossible to get into.
if anyone can help
greeting
[email protected]
I have a problem with woodwop 2.5 can not get into pasword
When you write> cnc <I can write, but when you need to write <user> cursor is giving away the signs are not impossible to get into.
if anyone can help
greeting
[email protected]