Avalyah pisze: ↑05 gru 2018, 11:22
WZÓR pisze:Musiałem głośnik wyłączyć przy oglądaniu prezentacji.
Trochę niefortunny tytuł piosenki moim zdaniem ("Live for the kill") zwłaszcza patrząc na to, że pod windę można bezproblemowo wejść
Ale wygląda bardzo ładnie.
Być może niedługo ten tytuł będzie nie adekwatny
WZÓR pisze: ↑05 gru 2018, 10:54
Musiałem głośnik wyłączyć przy oglądaniu prezentacji.
.... , nie moje klimaty.
...Wiesz, że wszelkie tego typu urządzenia podlegają pod UDT i nie możesz nawet przykręcić jednej śrubki bez uprawnień do konserwacji wind lub urządzeń dzwigowych? ....
Jak ogarnąłeś / ogarniesz temat w tej sprawie?
Mariusz.
No nic nie szkodzi, nie obrażę się

Nie ogarnąłem i nie ogarniam ale widzę , że muszę i liczę na dobre rady.
Alvar4 pisze: ↑05 gru 2018, 10:48
Przydała by się jeszcze jakaś krańcówka zamontowana pod samą podłogą windy że w razie jak by coś leżało pod windą to ona się zatrzyma nie miażdżąc tego

Dołóż jakiś napis typu NIE SŁUŻY DO PRZEWOZU LUDZI czy coś w ten deseń. Kwestia też gdzie ona na stałe parkuje. Jak na podłodze to spoko ale jak chowasz ją na poddasze to przydała by się jakaś mechaniczna blokada co by to na samej lince tylko nie wisiało. Pozdrowionka
Hmm najpierw pomyślałem, że musiałoby być pod spodem 1000 krańcówek jedna obok drugiej

ale jak mózg zaczął pracować to można by dać płytę po całości a pod nią krańcówkę ??
Seb.Maz. pisze: ↑05 gru 2018, 00:54
strzel jakas tabliczke w stylu "zakaz uzywania urzadzenia przez osoby nieuprawnione" zeby chociaz miec jakas mala luke prawna
Jest tabliczka na środku windy "Nieupoważnionym wstęp wzbroniony"
Petroholic pisze: ↑04 gru 2018, 23:25
Jeśli winda jedzie w górę to teren pod nią ma być odcięty od świata bez możliwości wejścia lub nawet wsadzenia rąk bądz stóp pod zjeżdzający na dół pomost!!! Takim paseczkiem na posadzce to możesz sobie miejsce na stawianie palet wyznaczyć
Ok jeżeli zabuduję windę i zrobię dodatkowe drzwi to będzie ok ? Pomijając to, że nie mam uprawnień...
piotrp133 pisze: ↑05 gru 2018, 00:38
Najlepiej jak jeszcze założysz wyłącznik krancowy na poziomie gdzie będziesz mieć wyjście na piętro żeby za wysoko nie pojechał. Akurat w tym roku robiłem taką wyciagarke na piloty.
Zrobisz to na tym zamelu. Tylko tak jak pisałem bezpieczniej dołożyć przekaźniki.
Pozdrawiam
Piotr
Krańcówka jest na górze i na dole, widać to na filmie.Ok mogę zapytać jaki to ma być przekaźnik? Jakiś przykład
No i dziękuję wszystkim za dobre słowo