Wieza Eiffla na plazmie
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Witam wszystkich na forum jestem wręcz zachwycony wynikami waszej pracy i chciałbym prosic o przesłanie planów tego cudeńka na [email protected] osobiście nie posiadam lasera ale moj zanjomy jakis tam ma. A chciałbym posiadać taką figórkę jeżeli tak orzna ja nazwać w domu :] z góry dziękuje za plany ;]
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 3

Moja połóweczka Eiffel'a, nieduża bo tylko jakieś 65cm, z jedyneczki nierdzewnej szlifowanej, cięta wg "własnego projektu na gięcie w rękach"

Wycinanie tej połówki na naszym laserku to jakieś 23minuty.
- Załączniki
-
- bri-eiffel-polowka.zip
- (242.59 KiB) Pobrany 638 razy

Śląsk - Nierdzewka, Alloy, Laser, Gięcie, Excel
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 3
Tak, oczywiście że laserkiem, wydaje mi się że można to spokojnie przeskalować rozmiary x3 i wycinać z blachy #3mm na plazmie. No z tym że może się to nie dać tak łatwo pozaginać i uformować gołymi rękami.
Prace postępują nad nowym projektem:

Gdy skończę to będzie coś

Śląsk - Nierdzewka, Alloy, Laser, Gięcie, Excel
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 7
Pokazałem powyżej z blachy 3 wiezyczke. Podstawa ma 670 mm na 670 mm wysokość ~2050 mmBri pisze:Tak, oczywiście że laserkiem, wydaje mi się że można to spokojnie przeskalować rozmiary x3 i wycinać z blachy #3mm na plazmie.

najgorsze jest to ze ostatnie piętro (najdłuższa kratownica) przy skladaniu strasznie ją skręca:/ i trochę trzeba się pomęczyć aby to prosto było.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
Bri czy już zrobiłeś ten mostek ?Bri pisze:Tak, oczywiście że laserkiem, wydaje mi się że można to spokojnie przeskalować rozmiary x3 i wycinać z blachy #3mm na plazmie. No z tym że może się to nie dać tak łatwo pozaginać i uformować gołymi rękami.
chcę coś takiego wyciąć na ekspozycję w biurze ...