Witam,
szukam do warsztatu Wiertarko gwinciarke, która z pełnym zakresem mogłaby obrabiać małe elementy, pytanie czy Ws 151 lub wsd 16a2 brac uwage czy kupic typową gwinciarke i użytkować jako wiertako gwinciarke /?
Czy też może zkupić inna wiertarke stołową lub kadlubowa, miałem juz wka 25, i ws 151 zremb, czy podejscie do 2h125 albo 2h135 albo innej maszyny bedzie dobrym rozwiazaniem ?
Wiertarko - Gwinciarka jaka maszyne wybrac
Informacje na temat Wiertarko Gwinciarki
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
Re: Wiertarko - Gwinciarka jaka maszyne wybrac
Ja miałem WS 15 z falownikiem która służyła u mnie za gwinciarkę, dołożyłem jeszcze wyłącznik nożny żeby startować i wyłączać wrzeciono i mieć dwie wolne ręce.
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
Też tak robiłem i robię jak kolega piszemaszynista1 pisze: ↑24 wrz 2020, 16:58Ja miałem WS 15 z falownikiem która służyła u mnie za gwinciarkę, dołożyłem jeszcze wyłącznik nożny żeby startować i wyłączać wrzeciono i mieć dwie wolne ręce.

hmm
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 3
Gwinciarka MFIV-16 cos takiego myslałem ale miałem wka25 praktycznie obie maszyny podobne pieniadze tylko która ma lepszą kulture pracy bo nie powiem wka 25 strasznie głośna jest jak na domowe warunki warsztatowe
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 3
Wed 32 albo stanko 2h125 lub wmw albo flott ale tez znalazłem pk203, najlepiej by maszyna obroty prawo lewo wraz z posuwem i ptanie o uzytkowanie takich maszyn jak z serrwisem i awariami