Wiertarka z udarem do 300 zł co kupić?
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 4
Wiertarka z udarem do 300 zł co kupić?
Czy za tyle można kupić w miarę dobrą wiertarkę?... bo z dwóch z castoramy za 39 i 49 zł zostały 4 części.
Czy mocowanie wiertła najlepsze i najmocniejsze jest na kluczyk? Czy to może mit i jakieś mocowanie jest lepsze.
Oczekuję od niej regulacji obrotów. Pytanie też do tych co zaczynali od takiej za 50 zł a skończyli na takiej za 1.000 zł. Czy widać różnicę między taką za 150 a 450 ?
Czy mocowanie wiertła najlepsze i najmocniejsze jest na kluczyk? Czy to może mit i jakieś mocowanie jest lepsze.
Oczekuję od niej regulacji obrotów. Pytanie też do tych co zaczynali od takiej za 50 zł a skończyli na takiej za 1.000 zł. Czy widać różnicę między taką za 150 a 450 ?
Ostatnio zmieniony 15 cze 2009, 22:44 przez kamoreks, łącznie zmieniany 1 raz.
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
-
- Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Nie jestem pewien czy te, które kupiłeś wcześniej miały udar pneumatyczny (nie widziałem za takie pieniądze) ale jeżeli to ma być "ogólnodomwa" to tylko z udarem pneumatycznym (młot udarowo-obrotowy) z SDSplus. Ja kupiłem dawno temu Hanseatic bo: miała 2 lata gwarancji, kosztowała tylko trochę więcej od wypożyczenia profesjonalnego młota na 1 dzień
Jestem z niej bardzo zadowolony. Poszukałbym sprzętu o najdłuższej gwarancji. Jest w komplecie przejściówka na uchwyt walcowy ale nie korzystam - do wiercenia nie w betonie używam wiertarki SKILL z uchwytem na klucz.
Ja w tanich wiertarkach wolę uchwyt na klucz bo działa pewnie, szybkomocujący (w Einhellu) nie trzymał dobrze wierteł.

Ja w tanich wiertarkach wolę uchwyt na klucz bo działa pewnie, szybkomocujący (w Einhellu) nie trzymał dobrze wierteł.
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki