Wiertarka stołowa F-G 25 / WSA 25 remont
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Re: Wiertarka stołowa F-G 25 / WSA 25 remont
Witajcie stałem się właścicielem takiej wiertarki, stała w garażu około 20 lat nie ruszana, chciałbym ją sobie wyremontować bo wiadomo czasami przydaje się wiertarka stołowa. Jednak do rzeczy czy jest w stanie jeszcze ktoś udostępnić dtr do niej bo jak wiadomo bez rysunków nic nie zrobię. Wiertarka jest widać kompletna jednak czas i wilgoć nie były jej sprzymierzeńcem, kolumna nie obraca się wokół własnej osi jak i nie chodzi góra dół(została w górnej pozycji) to jednak nie problem. Chcę ją rozebrać i pomalować tylko pytanie jakiej farby użyć oczywiście na pędzel. Bo będę robił to w wolnych chwilach i rozbierał i składał elementami. Pytanie następne czy lewe obroty nie uszkodzą całej przekładni ponieważ planuje zrobić lewe i prawe obroty realizowane na dwóch stycznikach. Oraz jeszcze pytanie czy rozbierał ktoś z was wrzeciono i jest w stanie podpowiedzieć za co się zabrać?
Tagi:
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
Co do malowania to TU jest wszystko opisane.
Lewe obroty nie uszkodzą przekładni.
Lewe obroty nie uszkodzą przekładni.
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Witam wszystkich. Nabyłem niedawno owa wiertarkę przy pierwszych próbach załączenia bo miało teoretycznie wszystko grać
Troszkę szum, to łożyska zapewne wymiana smaru, jedna rzecz mnie trapi że nie kreci się tam gdzie montuje wiertła hehe. Tzn delikatnie się obraca - zatrzymam reką. Tryby są w porządku biegi coś do końca nie halo ale myśle że się ogarnie. Nie mogę rozkminić jak tam jest napędzane, może posłużę się rysunkiem
Ps Jeśli coś jest w dtr to prosiłbym o pomoc. Dzięki