Witam. Na jutro muszę oddać rysunek wałka który muszę opisać, napisać normy, chropowatość i inne takie. Tylko mam problem bo totalnie nie rozumiem o co w tym chodzi... Czy mógłby mi ktoś pomóc ? Z góry dziękuje ! Poniżej podaję rysunek który musze opisać. I dodam, że trzeba jeszcze narysować tabelke, ale również nie wiem o co chodzi Pozdrawiam.
W książce Kurmaza masz wiele przykładów. Mi ją polecono na tym forum i wiele mi pomogła. Sądzę że dasz sobie z radę jak do niej zajrzysz (znajdziesz tam wszystko co potrzeba do wykonania takiego rysunku, z tabelką), choć termin wydaje się trochę nierealny..
Powodzenia
A mógłby mi chociaż ktoś powiedzieć/narysować o co chodzi z tym początkiem, tam gdzie w środku jest X, z tymi przerywanymi liniami, i czy musze jekies Ra napisać ? Proszę o odp.
Mam nadzieje że ktoś o tej godzinie jeszcze mi pomoże Narysowałem to wszystko. Czy mógłby mi ktoś powiedzieć co mi jeszcze brakuje i jakaś tabelke podać ?
@edit
Zapomniałem opisać podcięcie ale już to zrobiłem. Coś poza tym mi brakuje ?
wydaje się być ok. w miejscu zaokrąglenia mógłbyś jeszcze podać promień. tak mi się wydaje. a tabelke stwórz sam wg potrzeb swojego rysunku. przykładową tabelkę masz na rysunku który załączył Ci kolega tomolc. uwzględnij w niej Autora rysunku, nazwę detalu, wagę detalu, datę wykonania rysunku,skalę rysunku, materiał z jakiego wykonany jest wałek, nr rysunku, nr programu do obróbki itp. naściemniaj coś