Używa ktoś STAMOS S-PLASMA 85CNC
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 2
Używa ktoś STAMOS S-PLASMA 85CNC
Witam interesuje mnie opinia tej przecinarki.. Jeżeli ktoś miał styczność z nią proszę o komentarz czy warto kupić i czy nadaje się faktycznie pod ploter cnc

Tagi:
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
plazma cnc stamos125 cnc
witam tez posiadam stamos 125 cnc ogolnie tez nie nazekam bylo przy nim do ogarniecia pare zeczy ale to dotyczylo glownie palnika maszynowego z ktorego do jakosci palenia niema zastrzezen pomimo ze wada sa elektrody ktore bardzo szybko sie zurzywaja zrodlo pracuje razem z czujnikiem THC ktore znzjduje sie w szafie sterowniczej
telefon kontaktowy 603481672
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
Re: plazma cnc stamos125 cnc
Nie zakłóca?rafusordz pisze:witam tez posiadam stamos 125 cnc ogolnie tez nie nazekam bylo przy nim do ogarniecia pare zeczy ale to dotyczylo glownie palnika maszynowego z ktorego do jakosci palenia niema zastrzezen pomimo ze wada sa elektrody ktore bardzo szybko sie zurzywaja zrodlo pracuje razem z czujnikiem THC ktore znzjduje sie w szafie sterowniczej
Nie używasz żarówki?
Palnik zawsze odpala?
Zdradź tajemnicę rozgryzienia "chińskiego szajsu", a zdradzę ci jak ciąć godziny jedną dyszą

-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 4
Re: plazma cnc stamos125 cnc
Mi zdradźkarpik74 pisze:Nie zakłóca?rafusordz pisze:witam tez posiadam stamos 125 cnc ogolnie tez nie nazekam bylo przy nim do ogarniecia pare zeczy ale to dotyczylo glownie palnika maszynowego z ktorego do jakosci palenia niema zastrzezen pomimo ze wada sa elektrody ktore bardzo szybko sie zurzywaja zrodlo pracuje razem z czujnikiem THC ktore znzjduje sie w szafie sterowniczej
Nie używasz żarówki?
Palnik zawsze odpala?
Zdradź tajemnicę rozgryzienia "chińskiego szajsu", a zdradzę ci jak ciąć godziny jedną dyszą

-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
Mam na myśli dysze do stamosa- palnik P80. Jeżeli dysze innych modeli palników mają wystarczająco długi kanał to pewnie też się metoda sprawdzi.
Ameryki na pewno nie odkryłem, że podstawa to odpowiednia wysokość przebicia. Czym stosunkowo wysoko tym większa szansa, że nie zachlapie kanału dyszy (P80- min. 5mm).
Teoretycznie dysza nie nadaje się do użycia jeżeli nadpalony jest kanał na krawędzi i zaburza to symetryczność strumienia, wystarczy nawet prawie niewidoczne nadpalenie. Również od środka może nadpalić.
Mój sposób ...może i wasz? Wiertłem 3mm, ręcznie rozwiercam kanał aż zniknie nadpalenie. Dla pewności, w zależności od ilości palenia w miedzy czasie przeczyszczam w ten sposób dyszę, utrzymując symetryczność kanału.
Ameryki na pewno nie odkryłem, że podstawa to odpowiednia wysokość przebicia. Czym stosunkowo wysoko tym większa szansa, że nie zachlapie kanału dyszy (P80- min. 5mm).
Teoretycznie dysza nie nadaje się do użycia jeżeli nadpalony jest kanał na krawędzi i zaburza to symetryczność strumienia, wystarczy nawet prawie niewidoczne nadpalenie. Również od środka może nadpalić.
Mój sposób ...może i wasz? Wiertłem 3mm, ręcznie rozwiercam kanał aż zniknie nadpalenie. Dla pewności, w zależności od ilości palenia w miedzy czasie przeczyszczam w ten sposób dyszę, utrzymując symetryczność kanału.
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
Robiłem tak w 141 trafimeta i teraz w p 80 I to racja jest dobrze jest też pryskac tym sprayem do spawania lub wypolerowqc dysze odpryski się tak nie kleja Ogólnie to ukos się pojawią przeważnie przez nadpalona końcówkę dlatego moim zdaniem te dysze co wyglądają jak stozek są dobre bo większość odpryskow odbija się od ich boków