uszkodzona matryca
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
uszkodzona matryca
Witam, mam uszkodzoną matrycę do prasy krawędziowej marki trumpf. Czy ktoś ma jakieś pomysły co można z tym zrobić??
Pozdrawiam serdecznie
Pozdrawiam serdecznie
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 3
Re: uszkodzona matryca
Można zezłomować z tym już się nic nie da zrobić. Ewentualnie pociąć na drutówce na dzielone kawałki 10, 15, 20, 40 .....tak aby ominąć uszkodzony fragment i to wsio.
-
- Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 1
nie trzeba na drutowce. Jak mi osatnio operator zgiał stempel i matryce na samym koncu narzedzi, to pociałem stempel i matryce na zwyklej pile tasmowej. Stempel i matryca tez Trumpf, o dlugosci 500 mm oba, a uszkodzil okolo 20-25mm. Trzeba bylo zrobic regeneracje na warsztacie 

-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
Dziękuje bardzo za informację. Matryczka juz oddana do cięcia. Może na mało standardowe segmenty bo 60 i 115 ale w niczym to przeszkadzać nie będzie.
-
- Posty w temacie: 4
Są firmy, które naprawiają/regenerują takie narzędzia, troszkę się pośpieszyłeś.
-
- Posty w temacie: 4
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Prawda jest taka,ze nigdy po regeneracji matryca w miescu regenerowanym nie będzie trzymać tak kąta jak na pozostalej części matrycy.. akurat tutaj uszkodzenie jest male wiec nie widziałbym aż tak dużego problemu.. notabene właśnie jestem na etapie przycinania matryc i stempli na tasmowce.. idzie jak w masło..
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
Tu się z tobą zgadzam w 100%Prawda jest taka,ze nigdy po regeneracji matryca w miescu regenerowanym nie będzie trzymać tak kąta jak na pozostalej części matrycy..
@stara_kuznia Właśnie mam takie obawy jak kolega wcześniej napisał dodam tylko że po kilkunastu latach pracy na krawędziarce nie jedną regenerowaną matrycę widziałem i używałem i żadna mnie nie zachwyciła.