somsiad pisze:Prawda jest taka,ze nigdy po regeneracji matryca w miescu regenerowanym nie będzie trzymać tak kąta jak na pozostalej części matrycy
Uzasadnij.
Dodane 7 minuty 59 sekundy:
dudziak4 pisze:stara_kuznia Właśnie mam takie obawy jak kolega wcześniej napisał dodam tylko że po kilkunastu latach pracy na krawędziarce nie jedną regenerowaną matrycę widziałem i używałem i żadna mnie nie zachwyciła.
W matrycach nie ma nic zachwycającego czy nowych czy starych czy po regeneracji więc tu akurat się nie dziwię że Cię nie zachwyciła

Co do sedna tematu, matryca po dobrze wykonanej regeneracji nie ma powodu giąć inaczej niż "zdrowy" egzemplarz bo i dlaczego. Jeśli ma te same wymiary, promienie, rowek "V" jak na pozostałej części i zachowuje pierwotną geometrię musi giąć tak samo, czysta fizyka.
Swoją drogą co tam za "as" napsuł Wam tyle tych matryc, które widziałeś przez te wszystkie lata?
Dodane 8 minuty 55 sekundy:
somsiad pisze: A już dopiero jest cyrk jak trzeba pomieszać stare z nowymi matrycami
Tu się zgodzę, zużyte matryce/stemple i nowe nie grają razem, dlatego nie miesza się starych z nowymi.
somsiad pisze:Generalnie pracuje na narzedziach plastmetu, to co bylo kiedyś jeśli chodzi o jakość a teraz to jest niebo a ziemia taka różnica..
Jak oceniasz to co Plasmet robi teraz do narzędzi, które robił przed laty, na plus czy na minus dla tych współczesnych?