Ultra precyzyjna frezarka zegarmistrzowska przeróbka na CNC
Jakie są szanse przerobienia czegoś takiego na precyzyjną maszynę ze sterowaniem mach3?
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 33
Ultra precyzyjna frezarka zegarmistrzowska przeróbka na CNC
Witam ,czy ktoś z Fachowców podjąby się modernizacji tej frezarki i dostosowanie jej do czasów współczesnych czyli przerobienia jej na maszynę numeryczną sterowaną komputerem ,czy maszyna ta wykonana fabrycznie której podstawowym atutem jest ultra dokładnść czyli 0,001m ,czyli mikron i czy ona nie straci na dokładności przy zastosowaniu ogólnie dostępnych śrub kulowych chińskich ,jak sądzicie ?
Mam możliwość kupienia tego za niewielkie pieniądze ,ale kręcić korbkami nie bardzo mi się chce i nie mam na to czasu .
Mam możliwość kupienia tego za niewielkie pieniądze ,ale kręcić korbkami nie bardzo mi się chce i nie mam na to czasu .
nie jest ważne jak powoli idziesz ,ważne jest ,że nie stoisz w miejscu wtedy nauczysz się doskonale chodzić
-
Re: Ultra precyzyjna frezarka zegarmistrzowska przeróbka na CNC
dzięki za błyskawiczną podpowiedż ,[,zdjęcia nie mogę wstawić ]
nie jest ważne jak powoli idziesz ,ważne jest ,że nie stoisz w miejscu wtedy nauczysz się doskonale chodzić
-
podglądałem u Ciebie super patenty Mr kamar ,wydaje mi się ,że lekko dałbyś radę ,z dużymi diabłami rozkminiasz to i z takim małym diabłem też dałbyś radę ,tylko to jest naprawdę małe ,tak jak ten scan to tak pi razy drzwi do czujnika ruskiego 1:2 skala
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 10
- Kontakt:
Zamów sterowanie, kup klamoty, przywieź do mnie i za parę groszy Ci zrobimy jak nie super pilne.
Za test dokładności krokowców może służyć filmik.
Dodane 1 minuta 35 sekundy:
A tu akurat to żadnej demolki, tylko dołożyć silniczki.
Za test dokładności krokowców może służyć filmik.
Dodane 1 minuta 35 sekundy:
Żeby się samo zrobiło wszystko równie dokładnie.
A tu akurat to żadnej demolki, tylko dołożyć silniczki.
-
dokładność posuwu również ,jeśłi dałaby radę do 10mikron po zastosowaniu silników z fb[enkoderem ] i z chińskimi kulowymi śrubami ,no nie wiem skok 1mm takiej śruby ,średnica 10mm ? ,gdzie takie coś kupić ? musi tam się zmieścić w tem suporty ,co tu robić ?