tulejki do frezarek górnowrzecionowych
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 4
tulejki do frezarek górnowrzecionowych
Witam. Chciałem zapytać, czy jest możliwość kupienia tulejek zaciskowych do zwykłych frezarek górnowrzecionowych (takich dostępnych na allegro, gdzie w zestawie znajduje się tuleja zaciskowa na frezy 6 i 8 mm). Nigdzie nie moge czegoś takiego znaleść, a nie wiem czy te do frezarek Kress będą pasować. Chodzi głównie o sposób zamontowania w nich frezów o innych średnicach (np takch do PCB z mocowaniem 3,15mm albo jakoś tak). Myslałem o założeniu uchwytu wiertarskiego ale nie wiem jak się do tego zabrać
Tagi:
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
Ja miałbym pytanie do znawców tematu odnośnie wrzeciona i tulejek do frezarek Kress
Chciałbym zrobić napęd na silniku od szlifierki kątowej z przystawką zakończoną mocowaniem tak jak w Kress.
Czy ma ktoś rysunek z gotowymi wymiarami tego wrzeciona (mocowanie - gwint) lub może sprzedać dowolną tulejkę z nakrętką wybitą nie przydatną do pracy lub uszkodzone wrzeciono KRESS
Dotychczas na tego typu silnikach i zamocowanym futerkiem od wiertarki pracuję i nawet
dobrze to wszystko działa
Chciałbym zrobić napęd na silniku od szlifierki kątowej z przystawką zakończoną mocowaniem tak jak w Kress.
Czy ma ktoś rysunek z gotowymi wymiarami tego wrzeciona (mocowanie - gwint) lub może sprzedać dowolną tulejkę z nakrętką wybitą nie przydatną do pracy lub uszkodzone wrzeciono KRESS
Dotychczas na tego typu silnikach i zamocowanym futerkiem od wiertarki pracuję i nawet
dobrze to wszystko działa
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
wificnc, a nie myslales o zastosowaniu tulejek ER ? Zerknolem na aledrogo i cena takiej tulejki do kresa mnie zdziwila
Tulejki ER sa w lepszych cenach a i zakresy mocowania tez sa niczego sobie powiedzmy ER 20 maja od 2mm do 13mm .

Moj chomik
http://chomikuj.pl/skotisobek
http://chomikuj.pl/skotisobek