Tuleja, wymiarowanie, dobrze?
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 4
Tuleja, wymiarowanie, dobrze?
Czy ta tuleja jest dobrze zwymiarowana? Mogę zrobić taki przekrój połówkowy, aby zwymiarować drążenia, czy może muszę osobno zrobić wymiarowanie widoku a osobno przekroju? Jeżeli moge tak jak zrobiłem, to czy jest zwymiarowane dobrze? Nie brakuje żadnych wymiarów, albo czy nie jest ich za duzo?

Tagi:
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 4
Czy takie oznaczenie jest dobre? Bo ja nie do końca rozumiem, to są dopiero moje początki z rysunkiem technicznym? Proszę o poprawę jeśli jest źle. A i czy reszta wymiarów jest dobrze? Jeśli nie, to również proszę o poprawę.
I mam jeszcze pytanie. Narysowałem na tym obrazku w rogu końcówkę wała, która jest pod kątem 2x 45 stopni. Wtedy nie muszę zaznaczać tego kąta, bo jest to kąt 90 stopni i jest oczywisty, czy muszę to jakoś zaznaczyć, jeśli tak to w jaki sposób?

I mam jeszcze pytanie. Narysowałem na tym obrazku w rogu końcówkę wała, która jest pod kątem 2x 45 stopni. Wtedy nie muszę zaznaczać tego kąta, bo jest to kąt 90 stopni i jest oczywisty, czy muszę to jakoś zaznaczyć, jeśli tak to w jaki sposób?