TruTops
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Nice work,Bri pisze:Nasz firmowy html mojego autorstwa....
can you share this template with us or can you share some hint how to change default template to something similar?
Can you give us some examples which files to edit (ReportTops100V14.html and relevant blocks like a firmaV1.html; etc...) and how to change it?
-
trutops suite v4
Hi,
sorry i do not speak german so i hope you know english
i have these on dvd but no crack can we share?
trutops suite v4 with service pack 2
trutops calculate v8.4.0
please msg me
trutops calculate v8.4.0
please msg me
-
- Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 9
Re: trutops suite v4
Please see PMp18trg pisze:Hi,
trutops calculate v8.4.0
please msg me
SolidWorks, SolidEdge, Autodesk Inventor, Trutops, BySoft, CncKad
-
Panowie czy posiadacie najnowszego Nest'a? Jak tak to jak go oceniacie? Mnie osobiście ciężko było się przestawić jednak z czasem wydaje się całkiem przyjazny. Denerwuje mnie jednak w nim parę rzeczy np.: ---detale nie pozostają w takiej samej kolejności z jaką je pakowałem,
- podczas obrotu detalu z zaznaczonym kierunkiem walcowania program nie daje o tym żadnej informacji;
-gdy podczas pakietowania nie naciśniemy OK tylko zminimalizujemy nasze okienko pakietowania detale znikają
- rodzaj arkusza(blachy) dopiero po zakończeniu pakietowania
- kiepski multiformat z reguły układa mi w największe arkusze chociaż nie odpowiada to najmniejszemu procentowi odpadu(może błąd jest z mojej strony)
A Wy jakie macie opinie ?
- podczas obrotu detalu z zaznaczonym kierunkiem walcowania program nie daje o tym żadnej informacji;
-gdy podczas pakietowania nie naciśniemy OK tylko zminimalizujemy nasze okienko pakietowania detale znikają
- rodzaj arkusza(blachy) dopiero po zakończeniu pakietowania
- kiepski multiformat z reguły układa mi w największe arkusze chociaż nie odpowiada to najmniejszemu procentowi odpadu(może błąd jest z mojej strony)
A Wy jakie macie opinie ?
-
- Posty w temacie: 2
Witam ,
Słowem wstępu na laserach firmy Trumpf pracowałem około 8 miesięcy - 3030 oraz 5040 , około miesiąc temu zacząłem swoją przygodę z programowaniem przy pomocy Tru Tops , odnośnie ktorego mam kilka pytań :
- czy jest mozliwość ustawienia z poziomu Topsa aby laser rozpoczynał pomiar blachy z 4 narożnika i 4 ogranicznika czy trzeba babrać się w NC kodzie ? pytam ponieważ tworzymy czesto plany produkcji po powiedzmy 20 arkuszy z ktorych kazdy ma okolo 20 przejść - zmiana narożników trochę jednak trwa i operatorzy na to narzekają ,
- jak zmienić wygląd programu który drukujemy , wiem że da się to zrobić ponieważ programista pracujący przede mną zmienił kilka rzeczy w wyglądzie wydruku i ustawił dla dwóch laserów jednak tydzien temu firma zakupiła nowy , podczas drukowania na nowy wygląd wydruku jest całkiem inny od tych z poprzednich laserów , gdzie szukać możliwości zmiany ,
To chyba póki co tyle pytań .
Pozdrawiam
Słowem wstępu na laserach firmy Trumpf pracowałem około 8 miesięcy - 3030 oraz 5040 , około miesiąc temu zacząłem swoją przygodę z programowaniem przy pomocy Tru Tops , odnośnie ktorego mam kilka pytań :
- czy jest mozliwość ustawienia z poziomu Topsa aby laser rozpoczynał pomiar blachy z 4 narożnika i 4 ogranicznika czy trzeba babrać się w NC kodzie ? pytam ponieważ tworzymy czesto plany produkcji po powiedzmy 20 arkuszy z ktorych kazdy ma okolo 20 przejść - zmiana narożników trochę jednak trwa i operatorzy na to narzekają ,
- jak zmienić wygląd programu który drukujemy , wiem że da się to zrobić ponieważ programista pracujący przede mną zmienił kilka rzeczy w wyglądzie wydruku i ustawił dla dwóch laserów jednak tydzien temu firma zakupiła nowy , podczas drukowania na nowy wygląd wydruku jest całkiem inny od tych z poprzednich laserów , gdzie szukać możliwości zmiany ,
To chyba póki co tyle pytań .
Pozdrawiam
-
- Posty w temacie: 2
Tak, to wiem chodzi o usprawnienie produkcji , ponieważ blachę akurat do tego programu kładziemy na 4 narożniku 4 ogranicznika (2500x1250) a przy tworzeniu planu produkcji Topsem tworze około 25-30 programów i zmiana narożników przez operatora trochę trwa do tego jeśli w maszynie są inne programy to wyszukiwanie ich jest trochę utrudnione .
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 37
O której wersji mówisz? Ja pracuję na Suite 4.3 (nest 10.3) ale wiem że jest już nowszy.bazek pisze:Panowie czy posiadacie najnowszego Nest'a?
Ad.1 - Wszystko co możesz zmieniać masz w menu technologia > optymalizacja procesu > pomiar (ikonka poniżej wykańczania narożników), ale się tym nie bawiłem. W poprzedniej firmie nie robiliśmy wcale pomiaru bo blachę ustawiało się "do zera" do zderzaków które są przy stole i do małych zderzaczków które są na rusztach (w tolerancji +/- 2mm) i wystarczało w 99,9% przypadków, w pozostałych to ablo pomiar+grawerka pomocnicza, albo mielismy zamontowany fabrycznie liniał który był w minusie 150mm i do niego montowało się taki duży katownik - co dawało lepsze efekty.W drugiej firmie pomiar zawsze włączony - obowiązek ustawienia blachy leżał na operatorze.szczuru92 pisze:Witam ,
Co to znaczy u ciebie 4 narożnik i 4 ogranicznik? Daleko w X i Daleko w Y?
Ad.2 - tam gdzie zainstalowany jest trutops (dysk:\trumpf.net), będzie podfolder templates i w nim masz szablony html (plik raportu i bloki poszczególnych sekcji). można tam wszystko pozmieniać w nich, oczywiście tak żeby się nie wysypało

Śląsk - Nierdzewka, Alloy, Laser, Gięcie, Excel