Trumpf Laser - instrukcja obsługi
trulaser 3030 fiber
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 2
Witam, poszukuje instrukcji obsługi do w/w lasera, najlepiej w języku polskim. Jestem od 2 dni operatorem tej maszyny, jednakże nie było dane mi uczestniczyć w żadnym szkoleniu, tylko typu: tu masz start, stop, resetujesz błędy i powodzenia.. stąd moje zainteresowanie ową instrukcja. Pozdrawiam.
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 1
Re: Trumpf Laser - instrukcja obsługi
Powiedzcie mi koledzy czego chcecie szukać w owej instrukcji? Co prawda "moi" operatorzy mają mieć wiedzę nt obsługi, konserwacji oraz wiedzieć co im wolno a czego nie podczas awarii lub usterki. Z instrukcji obsługi za wiele nie wynika nawet jeśli chodzi o obsługę pulpitu sterowniczego. Programy chyba potrafi kolega sam wgrywać i wybierać z listy, bo to podstawa operatora, i tyle powinno wystarczyć. Ewentualny dobór dysz itp to wszystko podpowiada sama maszyna a grubość blach definiowana jest już na poziomie tworzenia programów. Tworzeniem programów zapewne zajmuje się ktoś inny bo z tego co wiem to mało który laser obsługuje makro jak w plazmach.
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Witam potrzebuje instrukcje obslugi Trumpf TruLaser 3030 ,3040
Dodane 8 minuty 15 sekundy:
Moj email [email protected] bede wdzieczny pozdrawiam:)
-
Witam ja też potrzebuję na już jakiejś instrukcji obsługi TruLaser 3030, 3040. Proszę o udostępnienie, podeje emaila [email protected]. Bedę bardzo wdzięczny, z góry dziękuję
-
Jeśli jeszcze jest możliwość ja też poproszę o te instrukcje obsługi [email protected] będę wdzięczna