Witam.
Przeglądając youtube natknąłem się na taki filmik , niektórzy powiedzą czy nie lepiej oryginalny kupić? Może i tak ale kto szefa namówi:))
Więc kombinuje dla swojej wygody.
Wie ktoś co zmienić by można było wymieniać narzędzia w innym miejscu i na innej wysokości? aktualnie mam że maszyna musi iść na samą górę by wymienić narzędzie.
Pozdro
Magazyn ten zrobił kolega z naszego forum. Zdjął go jako mało funkcjonalny ale zrobił kolejny który wygląda dla mnie ładniej niż oryginalny haas-a przewidziany dla tej maszyny..
Widzialem jeszcze inny wlasnej roboty magazyn do toolroomow, jak znajde linka to podesle
Kazde parametry sa idealne, czasami tylko narzedzia sa malo wytrzymale
Kazdy wymiar da sie osiagnac, czasami wystaczy docisnac mocniej urzadzenie pomiarowe
to parametr nr 64, im wyższa wartość tym dalej od krańcówki jest wymiana, z grubsza zwiększając go o 1000, obniżasz się o około 1mm. Odezwij się na privka lub zadzwoń to ci powiem jak zmienić parametr. Uwaga, w maszynach z magazynami, grzebanie w tym parametrze może spowodowac uszkodzenie magazynu.
[ Dodano: 2011-05-16, 01:25 ]
ryby007 pisze:Witam.
Przeglądając youtube natknąłem się na taki filmik , niektórzy powiedzą czy nie lepiej oryginalny kupić? Może i tak ale kto szefa namówi:))
Więc kombinuje dla swojej wygody.
Wie ktoś co zmienić by można było wymieniać narzędzia w innym miejscu i na innej wysokości? aktualnie mam że maszyna musi iść na samą górę by wymienić narzędzie.
Pozdro
W USA TM-ki maja magazyn w standarcie, u nas niestety tak nie było ze względu na znak CE i brak osłon. Teraz każdy TM może mieć magazyn i nazywać się TM-1//2/3P, ale został zabudowany i jest wielkości VF-1. Co do magazynów własnej roboty to tutaj masz magazyn, o którym pisze kolega Piotrjub, podobny do oryginalnego w dużym stopniu: