Transmisja programów DNC Mazatrol M Plus
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 2
Witam,
Jaki najlepszy program do transmisji programów do maszyny z komputera po RS232. Jak ustawić maszynę aby czytała programy prosto z podpiętego kompa? Podpiąłem się z Cimco ale trochę jest problem z transferem, mogę tylko przesłać cały program na maszynę. Przy dłuższych programach potrafi zgubić bloki lub urwać jakieś konkretne dane np.: X -232.332 do przejazdu. Nie mam pojęcia czym może to być spowodowane.
Będę wdzięczny za każdą pomoc.
Pozdrawiam
zolni
Jaki najlepszy program do transmisji programów do maszyny z komputera po RS232. Jak ustawić maszynę aby czytała programy prosto z podpiętego kompa? Podpiąłem się z Cimco ale trochę jest problem z transferem, mogę tylko przesłać cały program na maszynę. Przy dłuższych programach potrafi zgubić bloki lub urwać jakieś konkretne dane np.: X -232.332 do przejazdu. Nie mam pojęcia czym może to być spowodowane.
Będę wdzięczny za każdą pomoc.
Pozdrawiam
zolni
Tagi:
-
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Hej,
miałem ten sam problem z Cimco. Niestety ale odradzam używanie tego programu do przesyłania danych. O wiele lepiej będzie jeśli użyjesz oprogramowania TNC Heidenhain(działa na tej zasadzie, że najpierw wysyła dane do buforu, a maszyna je z niego pobiera). Cimco natomiast wysyła bezpośrednio do maszyny
pozdr
miałem ten sam problem z Cimco. Niestety ale odradzam używanie tego programu do przesyłania danych. O wiele lepiej będzie jeśli użyjesz oprogramowania TNC Heidenhain(działa na tej zasadzie, że najpierw wysyła dane do buforu, a maszyna je z niego pobiera). Cimco natomiast wysyła bezpośrednio do maszyny
pozdr
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Z tego co się orientuję to TNC Remo lub Serwer jest dedykowanym programem dla maszyn ze sterowaniem Heidenhain, nie mazatrol i raczej nie będzie współgrać z moją maszyną. Ale spróbuje.maciu1991 pisze:Hej,
pozdr
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
transmisja
Witam mam problem z transmisją .Wysyłam programy przez hyper terminal.
chciałbym aby maszyna czytała bezpośrednio z lapka , ale jestem zielony ,moge liczyć na pomoc jakim programem ,jak ustawić maszynę .Zgóry dzięki za pomoc jest mi to bardzo potrzebne. sterowanie mazatrol m plus
chciałbym aby maszyna czytała bezpośrednio z lapka , ale jestem zielony ,moge liczyć na pomoc jakim programem ,jak ustawić maszynę .Zgóry dzięki za pomoc jest mi to bardzo potrzebne. sterowanie mazatrol m plus
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
dnc mazatrol
Maszyna mazak vtc 20 c sterowanie mazatrol m plus . Instrukcje mam po niemiecku .Twoja odpowiedz w niczym mi nie pomaga. Może ktoś wie coś więcej w tym temacie. Widziałem na youtubie na maszynie z mazatrol cam m2 z podpiętym lapkiem i programem nclink.
. Może jednak ktoś potrafi mi pomóc
. Może jednak ktoś potrafi mi pomóc
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Re: Transmisja programów DNC Mazatrol M Plus
http://onecnc.net/pl/support/downloads Pobierz NC Link w pomocy jest wszystko dotyczące transmisji laptop -mazak schemat kabla, ustawienia w laptopie jak i w maszynie - tylko program jest 32bit na 64 bit nie pójdzie na 100 procent. musisz miec system 32bit na firmie działa na WIN XP.
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Re: Transmisja programów DNC Mazatrol M Plus
Witam. Mam problem z przesłaniem programów przez RS232 na Mazaka VTC20B ze sterowaniem Mazatrol M Plus. Na maszynie używam opcji Computer I/O. Podczas wysyłania programu z komputera na maszynę niestety nic nie przechodzi, jednak gdy wysyłam programy z maszyny na komputer problemu nie ma, komputer normalnie odbiera dane. Do przesyłu danych używam programu OneCnc, komputer z WinXp