Tokarka tuc 40
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 3
Tokarka tuc 40
Witam . Jak w tokarce tuc 40 następuje zmiana obrotów (prawe, lewe) poprzez zamianę faz na silniku? , czy na kołach zębatych w reduktorze? , bo kombinowałem z ustawieniem sprzęgła , i brakuje mi teraz lewych a w DTR-ce nic na ten temat nie mogę znaleźć , za wszelką pomoc z góry dziękuję.
Tagi:
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
jestem nie-elektrykiem ale
na końcu wałka strtującego sprzęgłem, (z prawej strony pod pokrywą), zamocowana jest krzywka, która steruje dwoma mikroprzełaczniki. One właśnie sterują stycznikami prawe - lewe obroty silnika. Sprawdź, czy krzywka nie jest obluzowa, czy krzywka odpowiednio załącza mikro-przełączniki, może są uszkodzone
na końcu wałka strtującego sprzęgłem, (z prawej strony pod pokrywą), zamocowana jest krzywka, która steruje dwoma mikroprzełaczniki. One właśnie sterują stycznikami prawe - lewe obroty silnika. Sprawdź, czy krzywka nie jest obluzowa, czy krzywka odpowiednio załącza mikro-przełączniki, może są uszkodzone
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Tokarka TUC 40
Witam Panów. Posiadam tokarkę TUC 40 i mam mały kłopot bo chce wykonywać gwinty na niej ale mam pościerane tabliczki. na zdjęciach trochę to widać. Jeśli ktoś posiada tokarkę tego typu to proszę o kontakt, zdjęcia lub DTR'ke
- Załączniki
-
- fot. 2
- DSC03309.JPG (299.13 KiB) Przejrzano 5960 razy
-
- fot.1
- DSC03310.JPG (291.46 KiB) Przejrzano 5962 razy