Tokarka TP 225 Wiepofama
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 4
Tokarka TP 225 Wiepofama
Witam
Czy ktoś z was posiada taką tokarkę TP 225? Szukam informacji na temat tej maszyny, w necie nic nie ma. Czy to maszyna która nadaje się już tylko na przetop czy jeszcze można na niej coś ukręcić?
Z góry dzięki za info
Pozdr
Czy ktoś z was posiada taką tokarkę TP 225? Szukam informacji na temat tej maszyny, w necie nic nie ma. Czy to maszyna która nadaje się już tylko na przetop czy jeszcze można na niej coś ukręcić?
Z góry dzięki za info
Pozdr
Tagi:
-
Re: Tokarka TP 225 Wiepofama
Z Twojego postu nic się nie dowiedziałem. Tylko dałeś nadzieje, że jest szybki odzew. Niestety bez sensu.Mat3ys pisze:Moja kula nie chce się połączyć ...ocemar pisze:Czy to maszyna która nadaje się już tylko na przetop czy jeszcze można na niej coś ukręcić
Ale jeśli nie zrozumiałeś kolego to chodzi mi między innymi o zakres gwintów i czy w ogóle można na niej zrobić jakieś.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
Nie, nie zrozumiałem i raczej nikt nie zrozumiał bo nie zostało to zawarte w treści posta. Dałem Ci taką samą odpowiedź jakie zadałeś pytanie. Widocznie nie zrozumiałeśocemar pisze:
Ale jeśli nie zrozumiałeś kolego to chodzi mi między innymi o zakres gwintów i czy w ogóle można na niej zrobić jakieś.

-
Myślałem poprostu , że na takim forum w większości udzielają się ludzie o umysłach ścisłych a nie poloniści lub prawnicy inie ujmując nikomu), którzy potrzebują 5 stronicowych referatów.Mat3ys pisze:Nie, nie zrozumiałem i raczej nikt nie zrozumiał bo nie zostało to zawarte w treści posta. Dałem Ci taką samą odpowiedź jakie zadałeś pytanie. Widocznie nie zrozumiałeśocemar pisze:
A jak mówią, mechanicy w rozciągłym tego słowa znaczeniu ...rozumieją się bez słów tudzież w minimalnym zakresie

A jeśli kolega dalej pyta choćby po tym , że już zapytałem o zakres gwintów to dodam jeszcze...Czy ta tokarka:
1.Ma posuwy mechaniczne?
2. Wspomniane zakresy gwintów do toczenia?
3.Skrzynkę Northona?
4.Zakresy prędkości wrzeciona?
5.I czy jest godna polecenia?
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
-
Dzięki wielkie za odpowiedź.kamar pisze:Jak sama nazwa mówi to jest tokarka produkcyjna, bez gwintów, odboczki i Nortona. Wrzeciono na panewkach ale smarowane pod ciśnieniem i dlatego dość wysokoobrotowe.
Prędkości cztery, dwie na paskach i dwie z dwubiegowego silnika.
Ale rozumiem, że posuwy ma z wałka pociągowego?Ma dość mały przelot wrzeciona.
Pod ciśnieniem...smarowanie, więc sama pompa może kosztować tyle co tokarka jeśli jest walnięta. Cena tokarki to 1.10 za kilogram a łoże w pięknym stanie. Nie wiem jak reszta ale się sprawdzi.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
Bez przesady. W mojej nie bylo, założyłem jakąś ruską zębatą i chodziła trzydzieści lat.ocemar pisze: Pod ciśnieniem...smarowanie, więc sama pompa może kosztować tyle co tokarka jeśli jest walnięta.
Nie miała szczęścia doczekać do mojej ery CNC bo pracowała by dalej. Nie znam tokarki ze sztywniejszym układem wrzeciono-łoże.