Witam Kolegów. Kupiłem jakiś czas temu Tokarkę Hobbymat MD65 i borykam się z przeróbką jaką wprowadził poprzedni właściciel a mianowicie usunął on suport narzędziowy i w jego miejscu bezpośrednio osadził imak.
Tokarkę chciałbym doprowadzić do stanu pełnej używalności i stąd moje pytanie, czy istnieje możliwość dokupienia gdzieś suportu narzędziowego? Może któryś z Kolegów forumowiczów ma taki suport na zbyciu lub wie gdzie czegoś takiego szukać.
Z góry dziękuję za wszelką pomoc i pozdrawiam!
to lipka,
rodzimy imak hobbita to tez bolączka ale takie barbarzyństwo, ech.
aczkolwiek to rozwiązanie jest sztywniejsze a rożne dziwne stożki rzadko się toczy
Mam tokareczkę MD65 Standard ale z silnikiem 3fazowym. Czy były wypuszczane w oryginale tokarki z 3 fazowymi silnikami ?
Edit.
Moje sterowanie. Niestety nie za każdym razem silnik się załącza i przydał by mi się schemat elektryczny bo dostęp do elektryki tam jest troszkę utrudniony.
Ostatnio zmieniony 15 wrz 2015, 11:35 przez gigipawel, łącznie zmieniany 1 raz.
no to jak już się chwalimy to pokaże moja. może komuś się przyda do liftingu
co prawda jak gadam na filmikach to po rosyjsku ale chyba będzie wiadomo o co kaman.
elektrogitara:
DRO na liniałach ale z innym ekranem + odnowiona elektrogitara (czarny wyswietlacz w koncu zabudowana -lipnie bo lipnie ale zabudowa działa):
na DRO musze jeszcze kiedyś zrobić nalepke na przód i podpiąć tacho od elektrogitary (3cia linia na wyświetlaczu)
z innych bajerów silnik 3f 0,4kW z falownikiem, szybkozmienny imak, zamienione chłodzenie na wiatrak od kompa 140mm