Tłoczenie blachy
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 4
Tłoczenie blachy
Witam. Mam do zrobienie pewne zadanie zadanie związane z procesem tłoczenia na zimno. Z blachy o określonej średnicy początkowej wytłoczona została nierozwijalna wytłoczka cylindryczna. Potrzebuje orintacyjne wzory jakie potrzebne są aby taki proces zaprojektować.
Blacha ma grubość 1mm średnica stępla 20mm wysokość orientacyjna wytłoczki to 10mm.
Druga sprawa to: schemat blokowy takiego procesu.
Zadanie na studia (jestem na drugim roku i nie mam pojęcia jak się takie coś robi a literatura nie pomaga za bardzo).
Blacha ma grubość 1mm średnica stępla 20mm wysokość orientacyjna wytłoczki to 10mm.
Druga sprawa to: schemat blokowy takiego procesu.
Zadanie na studia (jestem na drugim roku i nie mam pojęcia jak się takie coś robi a literatura nie pomaga za bardzo).
Tagi:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
Nie mam pojecia jakie wzory do tego zastosowac.
Natomiast jestem pewien ze podobny temat zostal juz setki razy opracowany i mozna to gdzies znalezc, moze faktycznie trudniej w ksiazkach ... A wiec internet ... Do znudzenia bede powtarzal ze trzeba wpisywac po angielsku zeby cos znalezc. Polskie strony wyswietla glownie reklame firm pewnie a nie konkretne informacje.
A swoja droga dobrze miec takie forum nie ? Bedzie sie kiedys inzynierem wejdzie sie zapyta i dowie a wyplata sama przyjdzie
Natomiast jestem pewien ze podobny temat zostal juz setki razy opracowany i mozna to gdzies znalezc, moze faktycznie trudniej w ksiazkach ... A wiec internet ... Do znudzenia bede powtarzal ze trzeba wpisywac po angielsku zeby cos znalezc. Polskie strony wyswietla glownie reklame firm pewnie a nie konkretne informacje.
A swoja droga dobrze miec takie forum nie ? Bedzie sie kiedys inzynierem wejdzie sie zapyta i dowie a wyplata sama przyjdzie

-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 4
https://mail.pk.edu.pl/~kmiernik/dydakt ... t/lab7.pdf
Przypadkiem znalazłem taki pdf. Wygląda napisany profesionalnie.
PS. Nie mam zamiaru tu zrobić na tym żadnego biznesu
Przypadkiem znalazłem taki pdf. Wygląda napisany profesionalnie.
PS. Nie mam zamiaru tu zrobić na tym żadnego biznesu

-
- Posty w temacie: 2
-
- Posty w temacie: 1
Witam,
mam nadzieję, że również te opracowania pomogą Ci w wykonaniu zadania:
Wytłoczka cylindryczna
Wykrawanie i tłocznictwo
Polecam również książkę: "Procesy przeróbki plastycznej" - Jan Sińczak.
mam nadzieję, że również te opracowania pomogą Ci w wykonaniu zadania:
Wytłoczka cylindryczna
Wykrawanie i tłocznictwo
Polecam również książkę: "Procesy przeróbki plastycznej" - Jan Sińczak.