Telemarketerzy
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 11
Telemarketerzy
Hej,
macie może od jakiegoś czasu nawał telemarketerów? Odkąd weszło RODO to chyba skończyło się nękanie ludzi przez zjebane bieda firmy.
Ale ostatnio obiło mi się o uszy że cwaniakują i znów wydzwaniają. Miałem już kilka telefonów od automatu (fotowoltaika). Natomiast nieco później przedłużałem umowy i możliwe że mi pozaznaczali zgody marketingowe. Teraz napierdalają do mnie telemarketerzy. I na wstępie pytają o wiek, zamieszkanie itp. co raczej dziwne bo powinni dostać po takim filtrze już gotową bazę numerów tel od operatora. A na pytanie skąd mają ten numer to wykręty że oni nic nie wiedzą.
Wpienia mnie to bo mój numer telefonu jest niedostępny w internecie. A telefony przeszkadzają mi w pracy.
Natomiast wielce mnie zastanawia czy to wina zgód marketingowych. Czy po prostu mendy przestały się bać RODO i u wszystkich taka lipa.
macie może od jakiegoś czasu nawał telemarketerów? Odkąd weszło RODO to chyba skończyło się nękanie ludzi przez zjebane bieda firmy.
Ale ostatnio obiło mi się o uszy że cwaniakują i znów wydzwaniają. Miałem już kilka telefonów od automatu (fotowoltaika). Natomiast nieco później przedłużałem umowy i możliwe że mi pozaznaczali zgody marketingowe. Teraz napierdalają do mnie telemarketerzy. I na wstępie pytają o wiek, zamieszkanie itp. co raczej dziwne bo powinni dostać po takim filtrze już gotową bazę numerów tel od operatora. A na pytanie skąd mają ten numer to wykręty że oni nic nie wiedzą.
Wpienia mnie to bo mój numer telefonu jest niedostępny w internecie. A telefony przeszkadzają mi w pracy.
Natomiast wielce mnie zastanawia czy to wina zgód marketingowych. Czy po prostu mendy przestały się bać RODO i u wszystkich taka lipa.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 4
Re: Telemarketerzy
strikexp pisze:Hej,
Teraz atakuje głównie "fotowoltaika"...
strikexp pisze:Natomiast wielce mnie zastanawia czy to wina zgód marketingowych. Czy po prostu mendy przestały się bać RODO i u wszystkich taka lipa.
Pewnie i jedno, i drugie...
Ja jak widzę, że dzwonią ci sami, to zgłaszam się: ..."Komenda Powiatowa Policji w..."

Zazwyczaj po drugim czy trzecim takim połączeniu wykreślają z rejestru numerów do obdzwonienia...
Ponoć dobrze działa też → "Plebania xxx..."
Kiedyś zadzwoniła jakaś miła dziewuszka (po głosie poznałem ,że młodziutka..) wciskając mi coś... przerwałem jej w te słowa: "Przepraszam, a jak się Pani w ogóle do mnie dodzwoniła, bo ja wcale nie mam telefonu ?"

Po drugiej stronie konsternacja...

pozdrawiam,
Roman
Roman
-
- Posty w temacie: 2
Ja sobie zainstalowałem taką aplikację, tylko nie pamiętam nazwy, bo to się po prostu instaluje i zapomina...
Jak ktoś do mnie dzwoni, to aplikacja sprawdza czy numer jest w jej bazie spamerów i jeśli jest, to połączenie jest z automatu odrzucane.
Od tamtej pory mam dokładnie zero spamu, nawet jeden się nie przebił.
Jak ktoś do mnie dzwoni, to aplikacja sprawdza czy numer jest w jej bazie spamerów i jeśli jest, to połączenie jest z automatu odrzucane.
Od tamtej pory mam dokładnie zero spamu, nawet jeden się nie przebił.
-
Na fotowoltaikę jest sposób. Podajesz adres z du** na jakimś wypizdowie, i jedzie tam przedstawiciel
A potem klnie Cię przez telefon bo spalił paliwo i czas
Tylko zawsze mi się wdzwaniają jak ja nie mam czasu i adresu pod ręką.
A wtedy można dopiero jaja robić.
- Panie ku*** to je firmowa komórka tu odbiera 15 osób. Z kim pan gadał w ogóle?

A wtedy można dopiero jaja robić.
- Panie ku*** to je firmowa komórka tu odbiera 15 osób. Z kim pan gadał w ogóle?

-
- Posty w temacie: 4
strikexp pisze:Na fotowoltaikę jest sposób.
Inny który słyszałem to: "A na balkonie montujecie ?" (w domyśle - mieszkam w bloku..)
Czasem "daję się" podpuszczać, i wtedy bywa wesoło...
Chyba że rozmawiasz z botem (choć boty zazwyczaj ktoś kontroluje czasem modyfikując odpowiedzi)...
https://biuroprasowe.orange.pl/blog/roz ... -w-orange/
Ostatnio zmieniony 27 lip 2022, 14:30 przez RomanJ4, łącznie zmieniany 1 raz.
pozdrawiam,
Roman
Roman
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Między innymi ..... , ja mam to samo.
Niech sobie dzwonią ..... , obcych numerów nie odbieram.
Mariusz.
Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki
HAAS - frezarki, tokarki
-
- Posty w temacie: 6
Jest jedyny sposób. Od razu rozłączyć rozmowę bez jednego słowa, a numer zaznaczyć, jako spam. Polecam lekturę: https://support.google.com/phoneapp/ans ... 9196?hl=pl
Można bawić się w głupie teksty, pytania o to, czy dzwoniący dziś się już masturbował, tylko po co?
Można bawić się w głupie teksty, pytania o to, czy dzwoniący dziś się już masturbował, tylko po co?
-
A masz geniuszu świadomość że oni wykupują po kilkadziesiąt numerów i za każdym razem dzwonią z innego? Zdarzyło mi się też że dzwonił zastrzeżony.