Jest to Delta VFD 2.2kw 220V a bezpieczniki to 40 amperow i cos tam pisalo 0.0032A. jak wroce do domu to cykne fote i wypisze wszystko co na nich jest. Dzieki Koledzy stres mi zszedl i jestem na jakiej drodze do rozwiazania tego problemu bo bylem w ... i to gleboko
[ Dodano: 2015-06-03, 11:46 ]
Witam sprzedawca mi doradzil takie oto rozwiazanie
About the fuse: do you run the VFD on a separate group? If not, do so. If it doesn't work, you can cut the RFI-switch (see attached picture).
w tlumaczeniu:|O bezpiecznika: czy uruchomić VFD na osobnej grupy? Jeśli nie, zrób to. Jeśli to nie działa, można wyciąć przełącznik RFI (patrz załączone zdjęcie).

co myslicie o tym rozwiazaniu? nie zaszkodze sprzetowi wycinajac kondensator, i czy ta konfiguracja odpowiada mojej konfiguracji sieci elektrycznej? czy w garazy zeczywiscie mam nieodseparowana siec zasilajaca? na 80 procent stawiam ze tak. ale reki nie dam.
[ Dodano: 2015-06-03, 23:40 ]
już po problemie. wystarczyło odciąć obieg kondensatora RFI by falownik sprawnie pracował w sieci z innymi urządzeniami. Dziękuję Wszystkim za odpowiedzi które de facto przyczyniły się do rozstrzygnięcia problemu:
1 uziemienie najważniejsze
2 w falownikach delta VFD istnieje możliwość konfigurowania w jakiej sieci ma pracować odseparowanej czy też nie.
temat uważam za zamknięty jednakże te informacje mogą się przydać potomnym
Fajnie że można na was liczyć. Pozdrawiam