Szukam tarczy diamentowej do ostrzenia VHM
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 3
Szukam tarczy diamentowej do ostrzenia VHM
Jak w tytule, szukam tarczy diamentowej do ostrzenia VHM. Co moglibyście mi polecić? Chodzi o ostrzenie wierteł i frezów z węglików spiekanych.
-
Re: Szukam tarczy diamentowej do ostrzenia VHM
Mam ostrzałkę własnej roboty, na którą mogę sobie założyć co mi się tylko podoba, także potrzebuje tylko tarczę.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
Na tej stronie napisałem :
tum-25b-reanimacja-t89009-150.html
A jeśli chodzi o kształt to masz wybór:
https://www.olx.pl/oferty/q-%C5%9Bciern ... o%5D=12222
tum-25b-reanimacja-t89009-150.html
A jeśli chodzi o kształt to masz wybór:
https://www.olx.pl/oferty/q-%C5%9Bciern ... o%5D=12222
-
Jest dosyć duży wybór i nie jest to drogie. Nie będę ukrywał tego ze nie znam się na tym, tzn mniej więcej się domyślam o co chodzi, ale wolę się doradzić.
Potrzebuje ściernice takiego typu, aby zaostrzyć na nowo w pół złamane wiertło z VHM. Co innego tylko podostrzyć freza, a co innego go na nowo kształtować. Płytki widiowe od noży tokarskich, ostrzyłem na normalnych tarczach kamiennych przeznaczonych do widi, ale freza się na tym nie za ostrzy, bo go po prostu tarcza nie zbiera.
Założę się, ze diabeł tkwi w szczegółach, jakie wybrać ziarno, aby efektywnie ostrzyć i równać wiertła i frezy z VHM fi6?
Potrzebuje ściernice takiego typu, aby zaostrzyć na nowo w pół złamane wiertło z VHM. Co innego tylko podostrzyć freza, a co innego go na nowo kształtować. Płytki widiowe od noży tokarskich, ostrzyłem na normalnych tarczach kamiennych przeznaczonych do widi, ale freza się na tym nie za ostrzy, bo go po prostu tarcza nie zbiera.
Założę się, ze diabeł tkwi w szczegółach, jakie wybrać ziarno, aby efektywnie ostrzyć i równać wiertła i frezy z VHM fi6?