Fotka zapożyczona z forum.
Właśnie o to chodzi ze nie zawsze uda się idealnie , i potem myślenie czego nie chce się wiercić tak jak trzeba.Ktos tu na forum fajnie to określił do robienia dziur to można ostrzyc z reki , do wiercenia otworów trzeba ostrzyc na maszynie.Cos w tym jestRomanJ4 pisze:
A tak w ogóle najszybciej będzie ostrzyć "z ręki", choć niekoniecznie (idealnie) symetrycznie...
Masz na myśli np. nasadkę na wiertarkę za 19,90 było to w ostatnim czasie w LIDL'u??? Kupiłem taki coś, kamyczek dodatkowy, pasuje na niby uchwyt ten do 13 mm... No mam Bosch'a psb 700-2 re czyli taki normalny badziew (nie polecam)... a tu zonk okazało że tuleja mocująca jest na wcisk... czyli zamiast kamyczek obracała się cała nasadka... no cóż opis na pudełku a rzeczywistość - nie to samoupanie pisze:A co sądzicie o tanich elektrycznych ostrzałkach do wierteł?
Tak, mam coś takiego, ale produkcji jeszcze starej celmy ;P Jest pewnie lepsza jakościowo od tych wspólczesnej produkcji z dalekiego wschodu....W każdym razie zwróciła się po naostrzeniu kilkunastu wierteł ;PprezesAdammm pisze:Masz na myśli np. nasadkę na wiertarkę za 19,90 było to w ostatnim czasie w LIDL'u???