Szlifierka do płaszczyzn SPC20B
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 6
Szlifierka do płaszczyzn SPC20B
Witam,
Planuje zakup wyżej wymienionej maszyny, i chciałbym zapytać kolegów, na co zwrócić uwagę podczas oględzin. Mam również kilka dodatkowych pytań tj:
- w jakich granicach powinno być ciśnienie oleju sprawnej pompy hydraulicznej (prawdopodobnie wskazuje je manomentr znajdującyu się w podstawie) ?
- poniżej manometru widać dwa olejowskazy, jakie jest ich przeznaczenie (poziom / przepływ) ?
- czy pompa sprawna pompa oleju również jest dosyć głośna, pytam bo widziałem parę filmików z pracy maszyny i cicha to ona nie była
- czy rozdzielacz wymaga jakieś szczególnej uwagi/spradzenia, bo oprócz pompy to jedna z droższych części
- czy jeżeli hydraulika będzie uszkodzona to maszyny można używać bez problemów w trybie manualnym?
Planuje zakup wyżej wymienionej maszyny, i chciałbym zapytać kolegów, na co zwrócić uwagę podczas oględzin. Mam również kilka dodatkowych pytań tj:
- w jakich granicach powinno być ciśnienie oleju sprawnej pompy hydraulicznej (prawdopodobnie wskazuje je manomentr znajdującyu się w podstawie) ?
- poniżej manometru widać dwa olejowskazy, jakie jest ich przeznaczenie (poziom / przepływ) ?
- czy pompa sprawna pompa oleju również jest dosyć głośna, pytam bo widziałem parę filmików z pracy maszyny i cicha to ona nie była
- czy rozdzielacz wymaga jakieś szczególnej uwagi/spradzenia, bo oprócz pompy to jedna z droższych części
- czy jeżeli hydraulika będzie uszkodzona to maszyny można używać bez problemów w trybie manualnym?
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
Wygląda na tę samą. Mam wersję papierową, ale też jest słabo czytelna a tak w ogóle to beznadziejnie napisana. Próbowałem znaleźć odpowiedź na Twoje pozostałe pytania i nie znalazłem. Tzn może i gdzieś pisza o tym, ale mało mam czasu na czytanie całej dtr-ki.
Pomnik Ikara - Ku pamięci dawnego lotniska w Fordonie.
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 6
Wartość 8 - 12 atm, jest w porządku. Nie mam wprawdzie odpowiedniego zdjęcia, ale wczoraj oglądałem tą maszyne to na manometrze o maksymalnym wskazaniu 6MPa, w czasie pracy utrzymywało się ciśnienie rzędu 1Mpa, więc to by się zgadzało. Pytanie tylko w jakim celu dali taki manometr skoro 2MPa spokojnie by wystarczyło i odczyt byłby dokładniejszy.
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Re: Szlifierka do płaszczyzn SPC20B
Tak będzie pracować, tylko pamiętaj o smarowaniu lóż ręczniekajpa pisze:Witam,
Ciśnienie 10 bar- poniżej manometru widać dwa olejowskazy, jakie jest ich przeznaczenie (poziom / przepływ) ?
Minimum i maximum oleju
Do najcichszych nie nalezy, ale nie jest tak źle, dobra pompa, dobre ustawienie ciśnienia i powinno być w miarę dobrze
Sprawdzić przecieki i czy dobrze i w miarę lekko działają pokrętła, co dotyczy przecieków pod rozdzielaczem jest miska zbierająca nieduże przecieki- czy jeżeli hydraulika będzie uszkodzona to maszyny można używać bez problemów w trybie manualnym?