suwmiarka elektroniczna
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
Re: suwmiarka elektroniczna
Ja mam suwmiarkę Limit i nie ma w niej takiego problemu. W sumie, pierwsze słyszę o takim zachowaniu suwmiarki. A trochę ich miałem. 

Pozdrawiam, Jasiek
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 14
Storage Server (Dell) - to ja mam w piwnicy i to bez połączenia z NETem (celowo),
a nie na jakimś fotosiku - tam trzyma się badziewie (jak wszystko w Cloud)
a nie na jakimś fotosiku - tam trzyma się badziewie (jak wszystko w Cloud)
Ale ja to się na niczym nie znam, czytać też nie bardzo - Art Tech Design
-
- Posty w temacie: 4
Podałem tylko przykladowo...
Dodane 2 minuty 49 sekundy:
Dodane 2 minuty 49 sekundy:
Nic straconego...

pozdrawiam,
Roman
Roman
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 4
RomanJ4 pisze:Prawda jest też taka, ze często "pastylki" wyleżały się po magazynach różnych pośredników (zwłaszcza w wilgotnym dalekowschodnim klimacie) i życiodajnych elektronów już w nich niewiele - dlatego padają szybko po załadowaniu, choć niby "nowe" co często niesłusznie wygląda na "prądożerność" ustrojstwa w które ją załadowano... ))
W tym przypadku niestety nie ma żadnych wątpliwości bo zdarzało mi się wymienić baterie w obu suwmiarkach naraz - z jednego opakowania - po miesiącu/dwóch badziew już migał a przyzwoita działa co najmniej rok. Przy czym żadna z tych suwmiarek nie jest wysokiej klasy - przyzwoita jest "marki" "Moistureproof" a badziew "Stainless hardened" - tak wiem, co to słowa oznaczają - po prostu na innych oznaczeń na nich nie ma.
Coś mi się zdaje że w końcu trzeba będzie wygospodarować trochę kasy na mitutoyo absolute i zezłomować badziew zanim wartość baterii przekroczy cenę dobrej suwmiarki

-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
-
- Posty w temacie: 8
Mam skromne pytanie, jakie baterie wkładasz LR czy SR?grg12 pisze: ↑25 lis 2017, 17:25RomanJ4 pisze:Prawda jest też taka, ze często "pastylki" wyleżały się po magazynach różnych pośredników (zwłaszcza w wilgotnym dalekowschodnim klimacie) i życiodajnych elektronów już w nich niewiele - dlatego padają szybko po załadowaniu, choć niby "nowe" co często niesłusznie wygląda na "prądożerność" ustrojstwa w które ją załadowano... ))
W tym przypadku niestety nie ma żadnych wątpliwości bo zdarzało mi się wymienić baterie w obu suwmiarkach naraz - z jednego opakowania - po miesiącu/dwóch badziew już migał a przyzwoita działa co najmniej rok.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
Potwierdzam i też mam taką suwmiarkę (chyba Yato) , która pożera baterie. Używam jej sporadycznie ale gdy potrzeba to nigdy nie działa bo oczywiście rozładowana bateria. Wymieniałem już chyba z 10 razy baterie. Też myślałem że kupuję jakieś stare baterie ale to nieprawda. Nie ma znaczenia jaka bateria, wyczerpuje się nawet gdy suwmiarka leży nieużywana.
-
- Posty w temacie: 14
- szkoda, można też mierzyć "na łokcie" i dla tego nie kupuje się ustrojów pomiarowych No-Name !dasza77 pisze:też mam taką suwmiarkę (chyba Yato)
Ale ja to się na niczym nie znam, czytać też nie bardzo - Art Tech Design