SUWMIARKA ELEKTRONICZNA
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
SUWMIARKA ELEKTRONICZNA
Jakiś czas temu kupiłem suwmiarkę elektroniczną i od pewnego czasu w okolicy 3cm zaczyna głupiec - przez chwile przestaje mierzyć a potem wskazuje np. 808mm a jej maksymalna długość to 350mm czy da się z tym coś zrobić ? czy liniał który jest stosowany w takich suwmiarkach jest jakoś na magnesowany ? może tutaj leży przyczyna , w rozmagnesowaniu? głupiała tez w innych położeniach ale to ustało. najgorzej było w zimę przy niskich temperaturach. 

Miki
Diabeł leży w szczegółach a i tak liczy się suma kosztów globalnych
Diabeł leży w szczegółach a i tak liczy się suma kosztów globalnych
Tagi:
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
Suwmiarka
Suwmiarka elektroniczna jesli jest bateria na wyczerpaniu zaczyna wariować podczas mierzenia,tak samo się dzieje jesli pasek jest mokry lub zabrudzony olejem lub opiłkami,każde narzędzie pomiarowe elektroniczne wymaga temperatury około 25 stopni w niskich temperaturach może pokazywać błędne odczyty(wymiary),pasek może być rozmagnesowany ale to samoczynnie nie następuje,paski można wkleić nowe zapytaj w sklepie gdzie była kupowana lub w serwisie danej suwmiarki
tuptus
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 5
Z bolem serca WYRZUCIC.
Ja slabo bol znosze wiec zbieram je sobie jako dowody na wlasna glupote. Ale co jakis czas nachodzi mnie na taki szpanerski gadzet i kolejna trafia do pudla.
Wymagania wobec takiego urzadzenia sa takie, ze trzeba to trzymac w miekko wylozonym, szczelnym, drewnianym pudleczku i wyciagac jak trzeba uzyc.
A przykladanie tego do detalu pod napieciem bardzo im szkodzi
Ja slabo bol znosze wiec zbieram je sobie jako dowody na wlasna glupote. Ale co jakis czas nachodzi mnie na taki szpanerski gadzet i kolejna trafia do pudla.
Wymagania wobec takiego urzadzenia sa takie, ze trzeba to trzymac w miekko wylozonym, szczelnym, drewnianym pudleczku i wyciagac jak trzeba uzyc.
A przykladanie tego do detalu pod napieciem bardzo im szkodzi

bumeluję