Stożek MK2 adapter/uchwyt wiertarski.
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 8
Stożek MK2 adapter/uchwyt wiertarski.
Witam.
Mam stary uchwyt VISa na mocowanie B16 i adapter na MK2, ale tenże uchwyt jest już dość wyrobiony i ledwo trzyma wiertła...
Czy da się w rozsądnych pieniądzach dostać adapter MK2 na gwint calowy do typowych uchwytów?
A może warto byłoby właśnie na B16 uchwyt zakupić? Tylko tu niestety widuję w większości jakieś no name.
Warto iść w samozaciskowe? Nie chcę na to zbyt dużo pieniędzy wydawać, bo i tak mam do dyspozycji sporo wierteł na stożek, gorzej z małymi średnicami - wtedy taki uchwyt by się przydał.
Pozdrawiam.
Mam stary uchwyt VISa na mocowanie B16 i adapter na MK2, ale tenże uchwyt jest już dość wyrobiony i ledwo trzyma wiertła...
Czy da się w rozsądnych pieniądzach dostać adapter MK2 na gwint calowy do typowych uchwytów?
A może warto byłoby właśnie na B16 uchwyt zakupić? Tylko tu niestety widuję w większości jakieś no name.
Warto iść w samozaciskowe? Nie chcę na to zbyt dużo pieniędzy wydawać, bo i tak mam do dyspozycji sporo wierteł na stożek, gorzej z małymi średnicami - wtedy taki uchwyt by się przydał.
Pozdrawiam.
Tagi:
-
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 7
Te całkiem najtańsze lepiej sobie odpuścić. Mam polskie uchwyty na kluczyk i są w porządku, bison samozaciskowy też perfekt. Mam też dwa samozaciskowe z przedziału cen ok 80zł z trzpieniem i nie ma z nimi problemów. Nie pamiętam teraz firmy. Ale raz miałem taki za 40zł to zacisnął wiertło a jak już puści to razem z ząbkami wyszło 

-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Ja mam taki uchwyt jak na tej aukcji http://allegro.pl/uchwyt-wiertarski-sam ... 99113.html i oczywiście da się tym wiercić, jedyny minus w stosunku do uchwytów na kluczyk jest to, że uchwyt samozaciskowy jest dłuższy i zabiera trochę więcej pola roboczego.majster123 pisze:Tzn wynalazkami za 50zł pójdzie wiercić?
Nie chciałbym utopić kasy, bo trafiałem na takie co wrzynały się w wiertło, albo takie co wiertło mimo dokręcenia wsuwało się do środka, no ale to były do wiertarek ręcznych.
-
-